Kokeile kuukausi maksutta

PRT-Forest ylsi historiansa parhaaseen tulokseen 2007

Muun muassa Jukka-valmistaloja sekä Kontio-hirsitaloja tuottava puutuoteteollisuuden konserni PRT-Forest saavutti historiansa parhaan tuloksen viime vuonna. Tulosparannusta auttoi sekä liikevaihdon että kannattavuuden kohentuminen. Liikevaihdon kasvu tuli pääosin viennistä. Konserniyhtiöistä parhaat tulokset saavuttivat Kontiotuote Oy sekä sahatavaraa tuottava PRT-Wood Oy. PRT-Forest arvioi liikevaihtonsa jäävän tänä vuonna viime vuoden tasolle ja tuloksen tekemisen edellytykset ovat heikentyneet kysynnän hiljenemisen ja kohonneiden materiaalikustannusten vuoksi.

Muun muassa Jukka-valmistaloja sekä Kontio-hirsitaloja tuottava puutuoteteollisuuden konserni PRT-Forest saavutti historiansa parhaan tuloksen viime vuonna. Tulosparannusta auttoi sekä liikevaihdon että kannattavuuden kohentuminen. Liikevaihdon kasvu tuli pääosin viennistä. Konserniyhtiöistä parhaat tulokset saavuttivat Kontiotuote Oy sekä sahatavaraa tuottava PRT-Wood Oy. PRT-Forest arvioi liikevaihtonsa jäävän tänä vuonna viime vuoden tasolle ja tuloksen tekemisen edellytykset ovat heikentyneet kysynnän hiljenemisen ja kohonneiden materiaalikustannusten vuoksi.

image

PRT-Forest -konserni 1-12 2007/1-12 2006

  • Liikevaihto milj. euroa 177,5/167,4
  • Liikevoitto % 13,5/11,6
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 13,3/11,4
  • Omavaraisuusaste % 64,3/60,2 
  • Tase milj. euroa 91,8/83,3
  • Henkilöstö (kauden lopussa) 941/952

Jukka-taloja valmistavan Pyhännän Rakennustuote Oy:n liikevaihto supistui 54,9 miljoonasta eurosta 47,8 miljoonaan euroon. Yhtiön liikevoitto kääntyi kuitenkin 0,4 miljoonaa euroa voitolliseksi edellisvuoden 0,3 miljoonan euron tappiosta. Lappli-talot Oy:n liikevaihto säilyi edellisvuoden tasolla 18,8 miljoonassa eurossa, mutta liiketulos supistui 1,7 miljoonaan euroon 2,2 miljoonasta eurosta.

Kontiotuote Oy:n liikevaihto kasvoi 52,6 miljoonasta eurosta 65,5 miljoonaan euroon. Viennin osuus oli 25 prosenttia. Liikevoitto kasvoi 5,8 miljoonasta eurosta historialliseen ennätykseen 7,2 miljoonaan euroon.

Ikkunoita ja ovia valmistavan Piklas Oy:n liikevaihto supistui 7,0 miljoonaan euroon 7,1 miljoonasta ja liiketulos 0,3 miljoonaan euroon 0,6 miljoonasta. Tulosheikennyksen taustalla oli lähinnä raaka-ainehintojen nousu. Kodin kiintokalustekomponentteja valmistavan Mellano Oy:n liikevaihto supistui 16,7 miljoonaan euroon 16,8 miljoonasta eurosta ja liiketulos painui 0,2 miljoonaa euroa tappiolle 0,9 miljoonan euron voitosta.

Liimapuuteollisuuden PRT-Lami Oy:n liikevaihto säilyi ennallaan 6,2 miljoonassa eurossa, mutta liiketulos koheni hieman 0,3 miljoonaan. Toimintaedellytyksiä heikensi liimapuuteollisuuden liikakapasiteetti. PRT-Wood Oy:n liikevaihto nousi 28,8 miljoonaan euroon 24,1 miljoonasta. Yhtiö teki historiansa parhaan liiketuloksen. Se kohosi 3,9 miljoonaan euroon edellisvuoden 2,4 miljoonasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “PRT-Forest ylsi historiansa parhaaseen tulokseen 2007”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat