Kokeile kuukausi maksutta

Rakennustuoteteollisuudelle neuvottelutulos, palkankorotukset 12,2 prosenttia kahdessa vuodessa

Rakennusliitto ja Rakennustuoteteollisuus RTT ry saavuttivat maanantai-iltana betonituote-, kivenjalostus- ja rakennusmateriaaliteollisuuden työntekijöiden työehtosopimusta koskevan neuvotteluratkaisun. Palkkoja korotetaan kuluvan vuoden maaliskuun alusta 74 senttiä tai vähintään 5,5 prosenttia ja ensi vuoden maaliskuun alusta 78 senttiä tai vähintään 5,8 prosenttia. Lisäksi nostetaan työehtosopimuksen lisiä niin, että palkankorotusten yhteisvaikutus on 5,96 prosenttia 2008 ja  6,2 prosenttia 2009. Korotukset olivat siis täsmälleen samat kuin aiemmin sovitut talonrakennusteollisuuden korotukset.

Rakennusliitto ja Rakennustuoteteollisuus RTT ry saavuttivat maanantai-iltana betonituote-, kivenjalostus- ja rakennusmateriaaliteollisuuden työntekijöiden työehtosopimusta koskevan neuvotteluratkaisun. Palkkoja korotetaan kuluvan vuoden maaliskuun alusta 74 senttiä tai vähintään 5,5 prosenttia ja ensi vuoden maaliskuun alusta 78 senttiä tai vähintään 5,8 prosenttia. Lisäksi nostetaan työehtosopimuksen lisiä niin, että palkankorotusten yhteisvaikutus on 5,96 prosenttia 2008 ja  6,2 prosenttia 2009. Korotukset olivat siis täsmälleen samat kuin aiemmin sovitut talonrakennusteollisuuden korotukset.

image

Neuvottelutuloksen myötä poistuu Rakennusliiton asettama ylityökielto rakennustuoteteollisuudesta. Betonituote-, kivenjalostus- ja rakennusmateriaaliteollisuuden työehtosopimuksen piirissä on noin 7 000 työntekijää.

Nyt saavutettu neuvottelutulos astuu kuitenkin voimaan vasta, kun kaikille rakennusaloille on syntynyt neuvottelutulos. Neuvottelutulos puuttuu vielä maa- ja vesirakennusalalta, maalausalalta, talotekniikan LVI-toimialalta, asfalttialalta sekä vedeneristysalalta. Erityisesti LVI-toimialan ja maalausalan neuvotteluita on sanottu hankaliksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennustuoteteollisuudelle neuvottelutulos, palkankorotukset 12,2 prosenttia kahdessa vuodessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat