Kokeile kuukausi maksutta

Relacomia uhannut lakko peruuntui

Tietoliikenneverkkojen asennus- ja huoltoyhtiö Relacom Finland Oy:tä uhannut työtaistelu peruuntui, kun yhtiö suostui eilen jatkamaan yt-neuvotteluja maanantaihin 31.3. asti. Alun perin yhtiön oli tarkoitus lopettaa yt-neuvottelunsa eiliseen, mikä olisi merkinnyt kaksipäiväisen lakon alkamista tänään.

Tietoliikenneverkkojen asennus- ja huoltoyhtiö Relacom Finland Oy:tä uhannut työtaistelu peruuntui, kun yhtiö suostui eilen jatkamaan yt-neuvotteluja maanantaihin 31.3. asti. Alun perin yhtiön oli tarkoitus lopettaa yt-neuvottelunsa eiliseen, mikä olisi merkinnyt kaksipäiväisen lakon alkamista tänään.

Toimihenkilöunioni, Sähköliitto ja Metalliliitto halusivat lakonuhalla painostaa yhtiötä jatkamaan neuvotteluja. Relacomin toimihenkilöiden pääluottamusmiehen Ola Kuusiston arvion mukaan työtaisteluun olisivat osallistuneet kaikki yhtiön työntekijät ylintä johtoa ja ylempiä toimihenkilöitä lukuun ottamatta eli yhteensä noin 1 700 työntekijää.

Sähköliiton ja Metalliliiton mukaan osapuolten näkemykset lähentyivät toisiaan eilisissä neuvotteluissa. Työnantaja lupasi toimittaa puuttuneet yt-lain edellyttämät selvitykset henkilöstön edustajille torstaina aamupäivällä.

”Saamme muun muassa  tarkat luvut vähennystarpeesta henkilöstöryhmittäin ja alueittain. Sen jälkeen vähennystarpeesta voidaan vielä keskustella yt-neuvottelujen jatkuessa”, Kuusisto kertoo.

Lisäksi Kuusisto sanoo, että työntekijät ovat myös saamassa läpi vaatimuksensa, että kansainvälisen Relacom-yhtymän ruotsalainen konsernijohto tulee mukaan yt-neuvottelujen loppuvaiheeseen. 

Relacom Finland tavoittelee 380 henkilötyövuoden vähennystä ja on perustellut helmikuussa alkaneita irtisanomisneuvotteluja kiristyneellä markkinatilanteella ja heikentyneellä tuloksella. Yhtiö osti vuodenvaihteessa YIT:ltä verkkopalvelut-liiketoimintaryhmän eli pääasiassa vanhan Primatel Oy:n, jonka YIT osti Soneralta vuonna 2002. Ostetun liiketoiminnan liikevaihto oli 83,7 miljoonaa euroa vuonna 2006 ja työntekijöitä ryhmässä oli noin tuhat. Elisa puolestaan ulkoisti toissa syksynä Relacomille yhteensä yli 300 toimihenkilöä ja työntekijää.

Kuusisto kertoi tiistaina Rakennuslehdelle, että työntekijäpuolella ymmärretään kahden ison yhtiön yhteensulautumisen johdosta Relacomin toiminnassa olevat päällekkäisyydet ja alan kova kilpailu.

”Väistämättä tulee varmasti olemaan henkilöstövähennyksiä. Mitkä ovat sitten määrät, ne ratkeavat sitten, kun neuvottelut on käyty”, Kuusisto totesi.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Relacomia uhannut lakko peruuntui”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat