VR-Rata tuomittiin 30 000 euron yhteisösakkoon

VR-konserniin kuuluva VR-Rata on tuomittu Tampereen käräjäoikeudessa 30 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta.

VR-konserniin kuuluva VR-Rata on tuomittu Tampereen käräjäoikeudessa 30 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Tuomio tuli Tampereella toukokuussa 2006 sattuneesta tapaturmasta, jossa rautatiesillalla työskennellyt mies kuoli pudottuaan kahdeksan metrin korkeudelta. Putoamispaikalla ei ollut suojakaiteita eikä työmaalla käytetty suojavaljaita.

VR-Radan vastaava mestari tuomittiin työtapaturmasta ja kuolemantuottamuksesta 60 päiväsakkoon. Sakon kokonaismäärä on 2 100 euroa.

Työtapaturmassa kuollut mies oli aliurakoitsijan palveluksessa. Urakointiyhtiön toimitusjohtajan käräjäoikeus tuomitsi maksamaan työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta 50 päiväsakkoa. Sakon kokonaismäärä on 300 euroa.

Tuomittujen on lisäksi yhteisvastuullisesti maksettava työtapaturmassa kuolleen miehen hautajaisista aiheutuneita kuluja noin 3 000 euroa ja miehen omaisten oikeudenkäyntikuluja 2 940 euroa.

Työtapaturmassa kuollut 63-vuotias mies oli Viinikanojan ylittävällä rautatiesillalla hiekkapuhallustöissä. Turman sattuessa hän oli töissä kolmatta päivää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VR-Rata tuomittiin 30 000 euron yhteisösakkoon”

Vastaa