Kokeile kuukausi maksutta

VVO:n kannattavuus heikkeni 2007

VVO-konserni kasvatti viime vuonna sekä liikevaihtoaan että tulostaan edellisvuoteen verrattuna. Liikevoittomarginaali kuitenkin kutistui hieman eli tuloskasvu jäi liikevaihdon kasvusta. Omistusasuntojen myynti jäi tavoitteesta haastavasta markkinatilanteesta johtuen. Yhtiö ennakoi tuloksensa heikentyvän kuluvana vuonna pääasiassa nousevien rahoituskustannusten vuoksi.

VVO-konserni kasvatti viime vuonna sekä liikevaihtoaan että tulostaan edellisvuoteen verrattuna. Liikevoittomarginaali kuitenkin kutistui hieman eli tuloskasvu jäi liikevaihdon kasvusta. Omistusasuntojen myynti jäi tavoitteesta haastavasta markkinatilanteesta johtuen. Yhtiö ennakoi tuloksensa heikentyvän kuluvana vuonna pääasiassa nousevien rahoituskustannusten vuoksi.

VVO-konserni 1-12 2007/1-12 2006

  • Liikevaihto milj.euroa 356,7/328,8
  • Liikevoitto % 25,8/26,2
  • Tulos ennen veroja milj.euroa 42,5/40,9
  • Sijoitetun pääoman tuotto % 5,5/5,3
  • Omavaraisuusaste % 12,8/13,7
  • Tase milj.euroa 2 079/1 902
  • Henkilöstö(vuoden lopussa) 389/388

VVO:n asuntorakennuttamisen liikevaihto ilman konsernin sisäisiä eriä kasvoi viime vuonna 93,6 miljoonaan euroon edellisvuoden 74,3 miljoonasta eurosta. Liikevaihdon kasvu johtui asuntomyynnin kasvusta ja osittain vuonna 2006 tehdyn kirjanpitokäytännön muutoksen siirtymäkaudesta.

Valmistuneiden asuntojen määrä kutistui 646 asuntoon, kun niitä valmistui vuotta aiemmin 882. Uusien asuntojen aloitukset taas kasvoivat 1200:aan 820:sta. Kasvu syntyi pääosin omaan omistukseen rakennutetuista vuokra-asunnoista. Omistusasuntoja myytiin 410, kun myyntitavoite oli 500. Myyntitavoitteesta jäätiin rivi- ja pientaloasuntojen myynnin hitauden vuoksi. Edellisvuonna omistusasuntoja myytiin 387. Myymättömien valmiiden asuntojen määrä kasvoi 83 asuntoon vuotta aiemmasta 37:stä.

Asuntovuokrauksessa VVO:n asuntojen kysyntä oli koko vuoden hyvä erityisesti kasvupaikkakunnilla. Asuntojen käyttöaste kasvoi 98,8 prosenttiin 98,4 prosentista ja asukasvaihtuvuus kutistui 23,9 prosenttiin 24,9 prosentista. Vuokria korotettiin keskimäärin 2,7 prosenttia.

VVO arvioi taloudellisen kehityksensä jatkuvan vakaana ja vuokra-asuntojen kysynnän pysyvän hyvänä kasvupaikkakunnilla. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa vuokra-asuntojen määrää sekä omalla tuotannolla että ostoin tänä vuonna. Myös vuokra-asuntojen realisointitoimintaa lisätään. Omistusasuntotuotannon aloitusten ja asuntomyynnin arvioidaan myös hieman lisääntyvän. Lisäksi operatiivista toimintaa tehostetaan edelleen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VVO:n kannattavuus heikkeni 2007”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat