Kokeile kuukausi maksutta

YIT laskenut joidenkin asuntokohteiden hintoja Virossa

YIT on joutunut laskemaan joidenkin rakentamiensa asuntokohteiden hintoja Virossa. Baltian alueesta vastaava liiketoimintaryhmän johtaja Jouni Forsman kertoi Rakennuslehdelle, että joissakin ongelmakohteissa hintoja on tarkistettu alaspäin, mutta toisaalta yhtiöllä on myös kohteita, joissa hintoja on nostettu. Hänen mukaansa jotkut kohteet ovat jopa tappiollisia YIT:lle.

YIT on joutunut laskemaan joidenkin rakentamiensa asuntokohteiden hintoja Virossa. Baltian alueesta vastaava liiketoimintaryhmän johtaja Jouni Forsman kertoi Rakennuslehdelle, että joissakin ongelmakohteissa hintoja on tarkistettu alaspäin, mutta toisaalta yhtiöllä on myös kohteita, joissa hintoja on nostettu. Hänen mukaansa jotkut kohteet ovat jopa tappiollisia YIT:lle.

”Olemme laskeneet hintoja hiukan enemmän kuin olemme toisaalla pystyneet hintoja nostamaan vuodenvaihteen tilanteeseen verrattuna. Erotus ei kuitenkaan ole 10 prosenttia, vaan puhutaan yksinumeroisista prosenttiluvuista”, Forsman totesi.

Forsmanin mukaan yhtiöllä on Virossa eniten valmiita myymättömiä asuntoja Tartossa. Sen lisäksi YIT:llä on kohteita Tallinnassa ja Pärnussa. Baltic Business News -julkaisun mukaan erään YIT:n Tarton kohteen asuntojen myyntihintoja on leikattu yhteensä 15 miljoonalla Viron kruunulla, mikä vastaa vajaata miljoonaa euroa. Forsman ei vahvistanut BBN:n tietoa, mutta sanoi, että luku saattaa hyvinkin pitää paikkansa.

YIT:llä oli vuodenvaihteessa yhteensä 100 valmista myymätöntä asuntoa Virossa. Forsman arvioi, että lukema on samaa luokkaa edelleen. Yhtiöllä kuitenkin valmistuu Virossa useita kohteita maalis-huhtikuun aikana, ja Forsman epäilee, että valmiiden myymättömien asuntojen määrä saattaa nousta, mikäli kauppa ei vilkastu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT laskenut joidenkin asuntokohteiden hintoja Virossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat