Maarakennusalan konekustannukset kohosivat 11,4 prosenttia vuodessa

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 11,4 prosenttia viime vuoden maaliskuusta kuluvan vuoden maaliskuuhun ulottuvalla jaksolla. Kunnossapitokoneiden kustannukset kasvoivat 10,4 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 11,8 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset kohosivat 11,9 prosenttia. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennusalan konekustannusindeksistä.

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 11,4 prosenttia viime vuoden maaliskuusta kuluvan vuoden maaliskuuhun ulottuvalla jaksolla. Kunnossapitokoneiden kustannukset kasvoivat 10,4 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 11,8 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset kohosivat 11,9 prosenttia. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennusalan konekustannusindeksistä.

Kustannusten nousuun vaikuttivat erityisesti polttoaineiden kallistuminen, palkkojen korotukset ja korkokustannusten kasvu. Myös koneiden kallistumisella ja korjaus- ja huoltomenojen kasvulla oli mainittava vaikutus kustannusten nousuun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan konekustannukset kohosivat 11,4 prosenttia vuodessa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi