Maarakennusalan kustannukset nousivat 7,8 prosenttia vuodessa

Maarakennusalan kustannukset nousivat 7,8 prosenttia viime vuoden maaliskuusta kuluvan vuoden maaliskuuhun ulottuvalla jaksolla. Kustannusten vuosimuutos vaihteli työlajeittain pohjarakennustöiden 5,6 prosentista päällystystöiden 11,9 prosenttiin. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Maarakennusalan kustannukset nousivat 7,8 prosenttia viime vuoden maaliskuusta kuluvan vuoden maaliskuuhun ulottuvalla jaksolla. Kustannusten vuosimuutos vaihteli työlajeittain pohjarakennustöiden 5,6 prosentista päällystystöiden 11,9 prosenttiin. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Kokonaisindeksin nousuun vaikuttivat erityisesti materiaalien kallistuminen ja oman kaluston kustannusten kasvu. Materiaalikustannusten nousuun vaikutti etenkin bitumien sekä maa- ja kiviaineksen kallistuminen. Oman kaluston kustannuksiin vaikuttivat varsinkin polttoaineiden kallistuminen ja korkokustannusten kasvu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan kustannukset nousivat 7,8 prosenttia vuodessa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi