Viisi Suomen kuntaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämishankkeeseen

Viidessä Suomen kunnassa on käynnistymässä hanke, jonka avulla pyritään vähentämään kuntien kasvihuonekaasupäästöjä EU:n asettamia tavoitteita enemmän ja sovittua aikataulua nopeammin. Monivuotinen hanke perustuu elinkeinoelämän, tutkijoiden ja julkishallinnon yhteistyölle, jonka ovat käynnistäneet kuusi yritysjohtajaa, Devoi Oy ja Suomen ympäristökeskus Syke. Kunnista mukana hankkeessa ovat Mynämäki, Uusikaupunki, Kuhmoinen, Padasjoki ja Parikkala.

Viidessä Suomen kunnassa on käynnistymässä hanke, jonka avulla pyritään vähentämään kuntien kasvihuonekaasupäästöjä EU:n asettamia tavoitteita enemmän ja sovittua aikataulua nopeammin. Monivuotinen hanke perustuu elinkeinoelämän, tutkijoiden ja julkishallinnon yhteistyölle, jonka ovat käynnistäneet kuusi yritysjohtajaa, Devoi Oy ja Suomen ympäristökeskus Syke. Kunnista mukana hankkeessa ovat Mynämäki, Uusikaupunki, Kuhmoinen, Padasjoki ja Parikkala.

Hankkeen tarkoituksena on tukea kuntien tulevaisuuden kehitystä ja edistää ilmastomyönteisen teknologian käyttöönottoa. Kuntien lyhyen tähtäimen tavoitteina on löytää keskeisiä toimenpiteitä, joilla ilmastonmuutosta voidaan tehokkaimmin hillitä. Lyhyen tähtäimen tavoitteet ja niiden vaatimat toimenpiteet suunnitellaan yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa.

Kunnat voivat esimerkiksi suosia hankinnoissaan energiatehokkaita ja vähäpäästöisiä tuotteita, parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta tai edistää jätteiden kierrätystä. Kunnissa toimivat yritykset ja asukkaat voivat hillitä ilmastonmuutosta esimerkiksi siirtymällä ympäristöystävällisempään liikkumiseen ja valitsemalla kiinteistöjen lämmitysratkaisuksi vähän kasvihuonekaasuja aiheuttavan lämmitystavan.

Kunnat ovat aluksi mukana hankkeessa 1-2 vuotta ja päättävät jatkosta kokemustensa perusteella. Pitkän tähtäimen tavoitteet ulottuvat jopa 20 vuoden päähän, jolloin päämääränä on hiilineutraali kunta.

Hanke sisältää suunnittelua, pilotointia, käytännön toimia ja ulkopuoliseen rahoitukseen perustuvia tutkimus- ja kehittämisprojekteja. Nyt kehitettävät toimintatavat ovat jatkossa hyödynnettävissä laajemmin Suomessa ja ulkomailla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Viisi Suomen kuntaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämishankkeeseen”

Jätä kommentti

Viisi Suomen kuntaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämishankkeeseen

Viidessä Suomen kunnassa on käynnistymässä hanke, jonka avulla pyritään vähentämään kuntien kasvihuonekaasupäästöjä EU:n asettamia tavoitteita enemmän ja sovittua aikataulua nopeammin. Monivuotinen hanke perustuu elinkeinoelämän, tutkijoiden ja julkishallinnon yhteistyölle, jonka ovat käynnistäneet kuusi yritysjohtajaa, Devoi Oy ja Suomen ympäristökeskus Syke. Kunnista mukana hankkeessa ovat Mynämäki, Uusikaupunki, Kuhmoinen, Padasjoki ja Parikkala.

Viidessä Suomen kunnassa on käynnistymässä hanke, jonka avulla pyritään vähentämään kuntien kasvihuonekaasupäästöjä EU:n asettamia tavoitteita enemmän ja sovittua aikataulua nopeammin. Monivuotinen hanke perustuu elinkeinoelämän, tutkijoiden ja julkishallinnon yhteistyölle, jonka ovat käynnistäneet kuusi yritysjohtajaa, Devoi Oy ja Suomen ympäristökeskus Syke. Kunnista mukana hankkeessa ovat Mynämäki, Uusikaupunki, Kuhmoinen, Padasjoki ja Parikkala.

Hankkeen tarkoituksena on tukea kuntien tulevaisuuden kehitystä ja edistää ilmastomyönteisen teknologian käyttöönottoa. Kuntien lyhyen tähtäimen tavoitteina on löytää keskeisiä toimenpiteitä, joilla ilmastonmuutosta voidaan tehokkaimmin hillitä. Lyhyen tähtäimen tavoitteet ja niiden vaatimat toimenpiteet suunnitellaan yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa.

Kunnat voivat esimerkiksi suosia hankinnoissaan energiatehokkaita ja vähäpäästöisiä tuotteita, parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta tai edistää jätteiden kierrätystä. Kunnissa toimivat yritykset ja asukkaat voivat hillitä ilmastonmuutosta esimerkiksi siirtymällä ympäristöystävällisempään liikkumiseen ja valitsemalla kiinteistöjen lämmitysratkaisuksi vähän kasvihuonekaasuja aiheuttavan lämmitystavan.

Kunnat ovat aluksi mukana hankkeessa 1-2 vuotta ja päättävät jatkosta kokemustensa perusteella. Pitkän tähtäimen tavoitteet ulottuvat jopa 20 vuoden päähän, jolloin päämääränä on hiilineutraali kunta.

Hanke sisältää suunnittelua, pilotointia, käytännön toimia ja ulkopuoliseen rahoitukseen perustuvia tutkimus- ja kehittämisprojekteja. Nyt kehitettävät toimintatavat ovat jatkossa hyödynnettävissä laajemmin Suomessa ja ulkomailla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Viisi Suomen kuntaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämishankkeeseen”

Jätä kommentti