Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n myymien asuntojen määrä laski selvästi alkuvuonna Suomessa – Venäjällä hurjaa kasvua

YIT:n kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Suomessa myymien asuntojen määrä painui selvästi viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Sen sijaan Venäjällä myynti kasvoi samana aikana moninkertaiseksi.

YIT:n kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Suomessa myymien asuntojen määrä painui selvästi viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Sen sijaan Venäjällä myynti kasvoi samana aikana moninkertaiseksi.

image

YIT myi tämän vuoden tammi-maaliskuussa 496 asuntoa Suomessa, kun viime vuoden vastaavaan aikaan yhtiö myi 671 asuntoa. Yhtiön mukaan myynnin arvo pysyi kuitenkin lähes viime vuoden tasolla, koska yhtiöllä oli myynnissä poikkeuksellisen paljon arvokohteita. Myös valmistuneiden ja rakenteilla olevien asuntojen määrä kutistuivat. Asuntoja valmistui 566, kun vuotta aiemmin niitä valmistui 933. Rakenteilla oli maaliskuun lopussa 2 574 asuntoa, vertailujaksolla lukema oli 2 717.

YIT:n asuntotuotannon jarrutus vähensi valmiiden myymättömien asuntojen lukumäärää Suomessa. Yhtiöllä oli maaliskuun lopussa 229 valmista myymätöntä asuntoa, kun vuotta aiemmin niitä oli 244 ja viime vuoden lopussa 280.

Venäjän asuntotuotannossa YIT:llä meni todella kovaa. Tosin vertailujakso ei ollut paras mahdollinen, sillä viime vuoden alkupuolella asuntojen kysyntä hieman notkahti Venäjällä. Joka tapauksessa yhtiön Venäjällä myymien asuntojen määrä kipusi tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 964 kappaleeseen, kun vuotta aiemmin niitä meni kaupaksi 289. Maaliskuun lopussa rakenteilla olevien asuntojen määrä nousi 9 664:ään, kun viime vuoden maaliskuussa rakenteilla oli 6 991 asuntoa.

Sen sijaan asuntoaloitusten ja valmistuneiden asuntojen määrät supistuivat hieman. YIT aloitti yhteensä 584 asuntoa tämän vuoden alussa, kun aloituksia oli vertailujaksolla 637. Valmistuneiden asuntojen määrä laski 851 kappaleeseen 894:stä. Vaikka valmistuneiden asuntojen määrä laski valmiiden myymättömien asuntojen määrä kipusi 83:een vertailujakson 18 kappaleesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n myymien asuntojen määrä laski selvästi alkuvuonna Suomessa – Venäjällä hurjaa kasvua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat