Kokeile kuukausi maksutta

Hyrylän varuskunta-alueen suunnittelukilpailun voitti ehdotus ”Misto”

Tuusulan Varuskunta-alueen suunnittelukilpailun voitti ehdotus ”Misto”. Nimimerkin takana on Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy ja tiimiin kuuluvat arkkitehdit Jussi Murole, Daniel Bruun, Tuomas Seppänen, Juho Manka ja Miina Vuorinen sekä arkkitehtiylioppilaat Matti Jääskö, Anna Sirola, Teemu Seppänen ja Grete Terho. Voittajatiimiin kuuluivat myös professori Pentti Murole sekä Jukka Syvälahti WSP Finlandilta. Kilpailun järjestivät Senaatti-kiinteistöt ja Tuusulan kunta.

Tuusulan Varuskunta-alueen suunnittelukilpailun voitti ehdotus "Misto". Nimimerkin takana on Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy ja tiimiin kuuluvat arkkitehdit Jussi Murole, Daniel Bruun, Tuomas Seppänen, Juho Manka ja Miina Vuorinen sekä arkkitehtiylioppilaat Matti Jääskö, Anna Sirola, Teemu Seppänen ja Grete Terho. Voittajatiimiin kuuluivat myös professori Pentti Murole sekä Jukka Syvälahti WSP Finlandilta. Kilpailun järjestivät Senaatti-kiinteistöt ja Tuusulan kunta.

Palkintolautakunnan mukaan ehdotus käyttää hyväkseen koko kilpailualuetta luoden tasapainoisen, tulevaisuuteen tähtäävän puistokaupunkikokonaisuuden. Erityisen ansiokkaana palkintolautakunta pitää tiiviimmän asuinrakentamisen tuomista myös kilpailualueen keskiosiin, sitä palvelevien puistokatujen varsille sekä pääristeysten ympäristöön.

Ehdotuksen ansiona ovat myös lukuisat eri korttelityypit, jotka antavat mahdollisuuden poikkeuksellisen rikkaaseen asuntotyyppikirjoon. Pientaloalueet muodostavat selkeitä yksiköitä, joiden puitteissa käytettävissä oleva asuntotyyppien kirjo on käytännössä rajaton. Esitetyllä konseptilla on sekä keskusta-alueelle että pientalovaltaisiin asuntokortteleihin luotavissa vahva oma identiteettinsä ja Hyrylälle sopiva paikan henki.

Kutsukilpailun tarkoituksena oli löytää 260 hehtaarin alueelle yleis- ja asemakaavoituksen pohjaksi korkeatasoinen maankäytön yleissuunnitelma noin 10 000 – 15 000 asukkaan asuinalueelle. Lisäksi kilpailun tarkoituksena oli löytää sekä Tuusulan keskustaa lähellä olevalle aikaisemmalle kasarmialueelle täydennysrakennussuunnitelma, jossa on säilytettävien ja suojeltavien rakennusten käyttösuunnitelmat.

”Varuskunta-alueesta tulee merkittävän kokoinen asuntoalue Helsingin seudulle. Tuusulan kunnan tulevaisuuden kannalta sillä on suuri merkitys, sillä alueen rakentamisen myötä Tuusulasta tulee suurin kunta Keski-Uudellamaalla”, Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hyrylän varuskunta-alueen suunnittelukilpailun voitti ehdotus ”Misto””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat