Kokeile kuukausi maksutta

Lohja mielii pääkaupunkiseudun kakkoskentän sijoituspaikaksi

Lohja on noussut vaihtoehdoksi Malmin lentokentän korvaavana sijoituspaikkana. Kaupunginhallitus esittää liikenne- ja viestintäministeriölle, että Lohja otetaan huomioon, kun lentokentän sijoituspaikasta tehdään ympäristövaikutusten arviointi.

Lohja on noussut vaihtoehdoksi Malmin lentokentän korvaavana sijoituspaikkana. Kaupunginhallitus esittää liikenne- ja viestintäministeriölle, että Lohja otetaan huomioon, kun lentokentän sijoituspaikasta tehdään ympäristövaikutusten arviointi.

– Kaupungin poliittisilla päättäjillä on tahto saada kenttä tänne, sanoo Lohjan kaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth.

– Teimme karkean selvityksen siitä, olisiko Lohjalle edes mahdollista sijoittaa kenttää. Emme halunneet heti tehdä selvitystä julkisesti, koska halusimme varmistaa, että lentokentälle on poliittinen tuki, Lehto-Häggroth jatkaa.

Pääkaupunkiseudun lentotoiminnan kehittämisessä on ollut eniten esillä kentän rakentaminen Porvoon Backakseen.

Porvoon kenttäsuunnitelmat ovat kuitenkin törmänneet poliittisen tuen puutteeseen. Kaupunginvaltuusto on vastustanut kentän rakentamista Backakseen.

Visioissa halpalentokenttä

Pääkaupunkiseudun kakkoskentästä päättäminen on mutkikas prosessi. Liikenne- ja viestintäministeriö päätti helmikuussa selvittää lentokenttävaihtoehtojen ympäristövaikutukset. Tehtävä annettiin Tiehallinnon Uudenmaan tiepiirille.

Ympäristövaikutuksia aletaan selvittää näillä näkymin vasta ensi vuoden alussa.

– Lähtökohtaisesti oli puhetta, että tähän YVA-selvitykseen olisi otettu ainakin Porvoo. Tilanne on kuitenkin yhä auki, kertoo liikennejärjestelmäasiantuntija Jukka Peura Uudenmaan tiepiiristä.

YVA-menettely on edellytys lupapäätöksille, joita lentokentän rakentaminen vaatii. Arvioinnin jälkeen seuraava askel on varata kentälle paikka maakuntakaavaan.

Lehto-Häggroth visioi, että Lohja voisi tulevaisuudessa palvella muun muassa halpalentoyhtiöitä ja tilauslentoja.

– Kentän saaminen Lohjalle olisi elinkeinopoliittisesti tärkeää. Kenttä tukisi lisäksi Espoo-Lohja-kaupunkiradan rakentamissuunnitelmia.

Lohjalla myös kansalaiskeskustelu kentästä on alkanut heräillä. Esimerkiksi sanomalehti Länsi-Uusimaa kysyi tiistaina nettisivuillaan, pitäisikö Malmin korvaava lentokenttä sijoittaa Lohjalle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lohja mielii pääkaupunkiseudun kakkoskentän sijoituspaikaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat