Kokeile kuukausi maksutta

Suomalainen ostaa asunnon nopeasti

Kiinteistömaailman teettämän tutkimuksen mukaan Suomalaiset tekevät asunnon ostopäätöksen rivakasti. ”Jopa 75 prosenttia tutkimukseen osallistuneista ilmoitti tehneensä lopullisen päätöksen viimeistään parin päivän kuluttua asuntoon tutustumisestaan. Puolet vastanneista päätti kaupasta heti ensi käynnillä”, kertoo Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Tommi Rytkönen.

Kiinteistömaailman teettämän tutkimuksen mukaan Suomalaiset tekevät asunnon ostopäätöksen rivakasti. "Jopa 75 prosenttia tutkimukseen osallistuneista ilmoitti tehneensä lopullisen päätöksen viimeistään parin päivän kuluttua asuntoon tutustumisestaan. Puolet vastanneista päätti kaupasta heti ensi käynnillä", kertoo Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Tommi Rytkönen.

image

Tulosten mukaan naiset ovat asunnonostajina miehiä impulsiivisempia: tutkimukseen osallistuneista naisista 48 prosenttia oli tehnyt ostoratkaisunsa välittömästi, kun vastaava luku miehillä oli 42 prosenttia.

Tärkeimmät kriteerit uudelle asunnolle ovat hinta ja koko, mutta asuinalueen viihtyisyys ja rauhallisuus painavat vaakakupissa entistä enemmän. Sen sijaan asunnon kunto oli merkittävä tekijä vain kolmannekselle vastaajista.

Yllättäen vain 19 prosenttia vastaajista piti asumiskustannuksia tärkeinä. ”Asumiskustannusten merkitys on yllättävän pieni. Voidaan arvioida, että jo lähitulevaisuudessa esimerkiksi asuntojen energiatehokkuus nousee entistä enemmän valintoja ohjaavaksi tekijäksi”, Rytkönen sanoo.

Pääkaupunkiseutulaisten näkemykset erosivat muusta Suomesta esimerkiksi asuinalueen liikenneyhteyksien suhteen. Pääkaupunkiseudulla asunnon ostaneista 35 prosenttia nosti liikenneyhteydet esille yhtenä merkittävänä ostopäätökseen vaikuttaneena seikkana, kun muualla maassa vain noin 10 prosenttia vastaajista teki samoin.

TNS Gallupin tekemään kyselyyn vastasi yhteensä 627 uuden asunnon kevään 2008 aikana hankkinutta suomalaista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalainen ostaa asunnon nopeasti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat