Kokeile kuukausi maksutta

YIT näkee Mäntsälässä kasvupotentiaalia 10 000 asukkaalle 10 vuodessa

YIT Rakennus Oy on laatinut Mäntsälän kunnalle pitkälle tulevaisuuteen ulottuvan kaupunkirakenteen ja -kuvan kehittämistä koskevan esityksen. YIT:n ehdotuksessa ”Mäntsälän kirkonkylä ja sen eteläpuolisen alueen ideasuunnitelma 2030+” esitetään, että Mäntsälään voisi tulla 100 hehtaarin alueelle 10 000 uutta asukasta 10 vuodessa. Ehdotus on syntynyt Mäntsälän kunnan ja YIT:n käymien keskusteluiden pohjalta.

YIT Rakennus Oy on laatinut Mäntsälän kunnalle pitkälle tulevaisuuteen ulottuvan kaupunkirakenteen ja -kuvan kehittämistä koskevan esityksen. YIT:n ehdotuksessa "Mäntsälän kirkonkylä ja sen eteläpuolisen alueen ideasuunnitelma 2030+" esitetään, että Mäntsälään voisi tulla 100 hehtaarin alueelle 10 000 uutta asukasta 10 vuodessa. Ehdotus on syntynyt Mäntsälän kunnan ja YIT:n käymien keskusteluiden pohjalta.

Ehdotus kattaa Mäntsälän kirkonkylän kehittymistä koskevan esityksen ohella kehitysvision Hanko-Porvoo -tien eteläpuolisen sekä Lahdentien itäpuolisen alueen toteuttamisesta viehättäväksi ja vehreäksi paikalliskeskukseksi. Työ on linjassa Kuuma-kuntien maankäyttövision ja Helsingin metropolialueen kasvusuunnitelmien kanssa.

Ehdotus Mäntsälän kehittämisestä edustaa YIT:n uudenlaista lähestymistapaa kaupunki- ja kuntayhteistyössä. Lisäksi se tarjoaa näkökulman ilmastopoliittiseen keskusteluun, sillä ehdotuksessa tiivistetään yhdyskuntarakennetta ja hyödynnetään nykyisiä liikenneväyliä, erityisesti raideliikennettä, kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT näkee Mäntsälässä kasvupotentiaalia 10 000 asukkaalle 10 vuodessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat