Kuntaliitto: Kuntia ei saa velvoittaa osallistumaan tienpitoon nykyistä enemmän

Kuntaliitto pitää valtion budjetin pyrkimystä tukea tienpitoa ja joukkoliikennettä oikean suuntaisena, sillä investoinnit ovat välttämättömiä kansantalouden ja ympäristön kannalta. Toisaalta kuntia ei pitäisi Kuntaliiton mukaan velvoittaa osallistumaan tienpitoon nykyistä enemmän, koska kaikki liikenteestä saatavat verotulotkin ohjautuvat valtiolle.

Kuntaliitto pitää valtion budjetin pyrkimystä tukea tienpitoa ja joukkoliikennettä oikean suuntaisena, sillä investoinnit ovat välttämättömiä kansantalouden ja ympäristön kannalta. Toisaalta kuntia ei pitäisi Kuntaliiton mukaan velvoittaa osallistumaan tienpitoon nykyistä enemmän, koska kaikki liikenteestä saatavat verotulotkin ohjautuvat valtiolle.

Kuntaliitto muistuttaa, että lakiin pohjautuva valtion ja kuntien välinen kustannustenjako edellyttää valtion suurempaa vastuuta myös kevyen liikenteen ja liikenneturvallisuuden investoinneista. 

Kuntaliitto odottaa, että valtion budjettikäsittelyssä korvataan verokevennysten kunnille aiheuttamat tulonmenetykset. Veropäätökset eivät saa rapauttaa kuntien tulopohjaa tilanteessa, jossa palvelutarpeet kasvavat ja taloustilanne kiristyy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuntaliitto: Kuntia ei saa velvoittaa osallistumaan tienpitoon nykyistä enemmän”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat