Tiehallinto laatii tiesuunnitelman ohituskaistojen rakentamiseksi valtatielle 19 Nurmossa

Valtatielle 19 välillä Atrian eritasoliittymä-Hipintien liittymä Nurmossa laaditaan tiesuunnitelmaa, joka sisältää ohituskaistojen rakentamisen siten, että molempiin ajosuuntiin tulee kaksi ajokaistaa. Ajosuunnat erotetaan keskikaiteella liikenneturvallisuuden varmistamiseksi. Valtatien leventäminen tehdään nykyisen tien länsipuolelle. Olemassa olevien peltojen salaojajärjestelmien muutokset sisältyvät hankkeeseen.

Valtatielle 19 välillä Atrian eritasoliittymä-Hipintien liittymä Nurmossa laaditaan tiesuunnitelmaa, joka sisältää ohituskaistojen rakentamisen siten, että molempiin ajosuuntiin tulee kaksi ajokaistaa. Ajosuunnat erotetaan keskikaiteella liikenneturvallisuuden varmistamiseksi. Valtatien leventäminen tehdään nykyisen tien länsipuolelle. Olemassa olevien peltojen salaojajärjestelmien muutokset sisältyvät hankkeeseen.

Suunnitelmaan sisältyy myös Atrian eritasoliittymän muuttaminen. Nykyiset rampit korvataan suorilla erkanemis- ja liittymisrampeilla ja valtatielle liittyvillä hidastus- ja kiihdytyskaistoilla, jolloin erityisesti raskaan liikenteen olosuhteet paranevat. Linja-autopysäkit siirretään valtatieltä rampeille. Suunnitelman toteuttaminen edellyttää kaavan muutosta.

Lisäksi valtatiellä olevia yksityisten teiden liittymiä järjestellään. Valtatien länsipuolella oleva Kivimäentie esitetään siirrettäväksi Nurmon kunnan allasalueen länsipuolelle ja liitettäväksi Atrian eritasoliittymään. Hemmingintien liittymä valtatiehen katkaistaan ja kulku järjestetään rautatien varrella kulkevan rinnakkaistien kautta. Valtatien itäpuolella metsäautotien ja Atrian kompostialueen liittymät liitetään Atrian eritasoliittymään.

Hankkeen rakentamisen kustannusarvio on 5 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tiehallinto laatii tiesuunnitelman ohituskaistojen rakentamiseksi valtatielle 19 Nurmossa”

Jätä kommentti