Auto- ja Tieforum kritisoi budjetin tiemäärärahojen vähyyttä

Kaikkiaan 27 yhteiskunnallisen järjestön muodostama Auto- ja Tieforum kertoo olevansa pettynyt budjettiehdotuksen perustienpitoon kaavailemien määrärahojen vähyyteen. Perustienpitoon ehdotetaan ensi vuodelle 511 miljoonaa euroa, kun tänä vuonna siihen käytetään 564 miljoonaa. Kuitenkin jo tänä vuonna maanteiden päällysteitä uusitaan jo lähes kolmanneksen vähemmän kuin kolme vuotta sitten.

Kaikkiaan 27 yhteiskunnallisen järjestön muodostama Auto- ja Tieforum kertoo olevansa pettynyt budjettiehdotuksen perustienpitoon kaavailemien määrärahojen vähyyteen. Perustienpitoon ehdotetaan ensi vuodelle 511 miljoonaa euroa, kun tänä vuonna siihen käytetään 564 miljoonaa. Kuitenkin jo tänä vuonna maanteiden päällysteitä uusitaan jo lähes kolmanneksen vähemmän kuin kolme vuotta sitten.

Perustienpidon määrärahojen niukkuus näkyy myös siltojen huonona kuntona. Siltojen korjaukset ovat jo nyt auttamatta myöhässä. Ja alemman luokan teillä kaivataan rakenteen parantamisia ja kuivatuspuutteiden korjaamista.

Auto- ja Tieforum muistuttaa, että asiantuntijoiden mukaan tienpidon rahoitusvaje on olemassa olevan tiestön ylläpidossa yli 100 miljoonaa euroa vuodessa ja tieverkon kehittämisessä toiset 100 miljoonaa euroa vuodessa.

Lisäksi järjestöt huomauttavat, että rakennusalan ja erityisesti maarakentamisen työtilanne on jo heikentymässä, kun monet merkittävästi työllistäneet liikennehankkeet valmistuvat tänä vuonna.

Auto- ja Tieforumiin kuuluvat järjestöt ovat Rakli, AKL, AKT, Autoliitto, Autonosatukkukauppiaat, Autotuojat, ETL, Infra, Koneyrittäjien Liitto, Linja-autoliitto, Logistiikkayritysten Liitto, MTK, Metsäteollisuus, SAK, Suomen Autokoululiitto, SMKJ, SF-Caravan, SBL, Suomen Kaupan Liitto, SKAL, Suomen Logistiikkayhdistys, Suomen Taksiliitto, Suomen Tieyhdistys, Teknisen Kaupan Liitto, STTK, YTL sekä Öljy- ja Kaasualan Keskusliitto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Auto- ja Tieforum kritisoi budjetin tiemäärärahojen vähyyttä”

Jätä kommentti