Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Hagalundinkallion alueesta järjestetään suunnittelukilpailu

Hagalundinkallion asemakaava-alueesta järjestetään suunnittelukilpailu, jolla haetaan Otaniemi-Tapiola alueelle toiminnallisesti ja kaupunkikuvallisesti hyvin sopiva arkkitehtonisesti korkeatasoinen ratkaisu. Kilpailun tulosten perusteella alueesta laaditaan lopullinen kaava.

Hagalundinkallion asemakaava-alueesta järjestetään suunnittelukilpailu, jolla haetaan Otaniemi-Tapiola alueelle toiminnallisesti ja kaupunkikuvallisesti hyvin sopiva arkkitehtonisesti korkeatasoinen ratkaisu. Kilpailun tulosten perusteella alueesta laaditaan lopullinen kaava.

Kehä I on tarkoitus tunneloida Hagalundinkallion kohdalta. Tunneli rakennetaan välille Kalevalantie-Tapiolantie. Tunnelin päälle ja sitä reunustaville alueille tulee pääosin asunto- ja toimistorakennuksia, joita päästään viimeisimmän arvion mukaan rakentamaan ensi vuosikymmenen puolella. Tunnelointi vähentää alueen melutasoa ja päästökuormia.

Tunneloitava alue muodostaa oman kaupunkikuvallisen kokonaisuutensa kahden erilaisen kaupunginosan Tapiolan ja Otaniemen väliin. Alueen koko rakennusoikeus on runsaat 110 000 kerrosneliömetriä ja pinta-ala noin 20 hehtaaria.

Vaativa kilpailu

Kilpailuohjelmassa tullaan edellyttämään, että asuntorakentaminen palvelee ennen kaikkea Otaniemi-vision mukaisesti Aalto-korkeakoulun tarpeita. Alueelle haetaan ratkaisua, joka ilmentää 2000-lukua ja jota voi laadullisesti verrata Otaniemi-Tapiola alueen kuuluisimpien arkkitehtien Alvar Aallon ja Aarne Ervin tuotantoon.

Asuntorakentamisen painopisteen tulee olla erityisesti hissillisissä, esteettömissä asunnoissa. Erityisryhminä otetaan huomioon lapsiperheet, ikäihmiset, opiskelevat ja työssä käyvät nuoret sekä Aalto-korkeakoulun tutkijat.

Alueen halki Tapiolasta Otaniemeen tarvitaan useita jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä, joista yhden tulee palvella Teekkarikylän lasten koulumatkan tarpeita. Alueen pitkittäissuuntaan suunnitellaan kevyen liikenteen yhteys, joka liittyy seudun kevyen liikenteen verkostoon.

Asumisen lomaan suunnitellaan viheralueita. Yksi viheralue suunnitellaan Silkkiniityn jatkeeksi ja toisen tulee sijaita vesitornin luona.

Asunnot ja pihat suunnitellaan niin, että mahdollisimman monesta paikasta saadaan merinäkymät Otsolahdelle tai muuten edulliset, mahdollisimman pitkät näkymät.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Hagalundinkallion alueesta järjestetään suunnittelukilpailu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat