Espoon kiviholvisilta avattiin

Espoon 550-vuotisen taipaleen kunniaksi rakennettu kiviholvisilta, Kannusilta, on avattu virallisesti 27. elokuuta. Kannusilta valittiin juhlavuoden rakennushankkeeksi Espoon tuomiokirkon ja hallinnollisen keskuksen välittömässä läheisyydessä olevan historiallisen sijaintinsa takia. H&P Infra Oy:n urakoiman sillan ja siihen liittyvien katutöiden kustannukset olivat noin 1,5 miljoonaa euroa.

Espoon 550-vuotisen taipaleen kunniaksi rakennettu kiviholvisilta, Kannusilta, on avattu virallisesti 27. elokuuta. Kannusilta valittiin juhlavuoden rakennushankkeeksi Espoon tuomiokirkon ja hallinnollisen keskuksen välittömässä läheisyydessä olevan historiallisen sijaintinsa takia. H&P Infra Oy:n urakoiman sillan ja siihen liittyvien katutöiden kustannukset olivat noin 1,5 miljoonaa euroa.

image

Kiviholvisillan suunnitteli diplomi-insinööri Jussi Luokkakallio Sito Oy:stä. Hän piti suunnittelua haastavana tehtävänä jo sen historiallisen luonteen vuoksi. Haastavuutta lisäsi myös uuden tekniikan käyttö sillan mittatarkassa toteutuksessa.

Sillan jokaisesta, noin 700 kivestä tehtiin kolmiulotteisen mallinnuksen avulla mittakuva, jonka mukaan louhintapaikalla kivet sahattiin viiden millimetrin toleranssilla suunniteltuihin mittoihin. Valmiiksi sahatut kivet tuotiin rakentamisjärjestyksessä työmaalle ja juotettiin asennuslaastilla paikoilleen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon kiviholvisilta avattiin”

Jätä kommentti