Joensuu–Petroskoi-rata venäläisten hankelistalla

Karjalan tasavallan johto uskoo, että junayhteys Joensuun ja Petroskoin välillä toteutuu sen jälkeen kun nopea junarata Helsingistä Pietariin on käytössä. Talousministeri Mihail Jurinovin mukaan tavoitteena on, että Joensuu-Petroskoi-välillä rajamuodollisuudet hoituvat liikkuvassa junassa.

Karjalan tasavallan johto uskoo, että junayhteys Joensuun ja Petroskoin välillä toteutuu sen jälkeen kun nopea junarata Helsingistä Pietariin on käytössä. Talousministeri Mihail Jurinovin mukaan tavoitteena on, että Joensuu-Petroskoi-välillä rajamuodollisuudet hoituvat liikkuvassa junassa.

Jurinov ja Karjalan tasavallan pääministeri Pavel Tshernov keskustelivat liikenneyhteyksien parantamisesta Petroskoissa vierailleen liikenneministeri Anu Vehviläisen kanssa tiistaina.

Venäläiset kertoivat aikovansa kunnostaa Petroskoin lentokentän sellaiseen kuntoon, että vuonna 2010 on mahdollista lentää esimerkiksi Helsingistä Petroskoihin ympäri vuoden. Seuraavien viiden vuoden aikana aiotaan myös saada valmiiksi maantieyhteydet Petroskoin, Pitkärannan, Sortavalan ja Viipurin välillä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Joensuu–Petroskoi-rata venäläisten hankelistalla”

Jätä kommentti