Päijänne-tunnelin remontti puolivälissä

Päijänne-tunnelin peruskorjaus etenee toiseen vaiheeseen. Tunnelin eteläisin osa saadaan tällä viikolla peruskorjatuksi ja urakka siirtyy Keski-Uudenmaan alueelle, tiedottaa tunnelin perusurakasta vastaava Pääkaupunkiseudun Vesi Oy.

Päijänne-tunnelin peruskorjaus etenee toiseen vaiheeseen. Tunnelin eteläisin osa saadaan tällä viikolla peruskorjatuksi ja urakka siirtyy Keski-Uudenmaan alueelle, tiedottaa tunnelin perusurakasta vastaava Pääkaupunkiseudun Vesi Oy.

Huhtikuun puolivälissä alkaneessa ensimmäisessä vaiheessa kunnostettiin tunnelin eteläinen osuus noin 29 kilometrin matkalta. Tunneliurakan toisessa vaiheessa kunnostetaan 27 kilometriä pitkä osuus Korpimäeltä Kalliomäelle Keski-Uudellamaalla.

Ensimmäisen vaiheen peruskorjauksen valmistuttua tunneli täytetään Päijänteen vedellä. Sen jälkeen tunneli tyhjennetään kunnostettavalta Korpimäen ja Kalliomäen väliseltä osuudelta. Tunnelin eteläpäähän jäävä Päijänteen vesi johdetaan edelleen Tuusulan seudun vesilaitoksen käyttöön. Tunnelin täyttö ja tyhjennys vievät noin pari viikkoa, jonka jälkeen siirrytään tunneliurakan toiseen vaiheeseen.

Kun Päijänne-tunnelin peruskorjauksen toinen vaihe saadaan valmiiksi joulukuussa, on koko tunneli 120 kilometrin osalta peruskorjattu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Päijänne-tunnelin remontti puolivälissä”

Jätä kommentti