Fingrid investoi 1,6 miljardia euroa kymmenessä vuodessa

Kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj suunnittelee investoivansa kantaverkkoon ja varavoimaan seuraavan kymmenen vuoden aikana yhteensä 1,6 miljardia euroa. Investointeja vaaditaan, kun tuulivoimaa lisätään. Fingridin selvityksen mukaan lisäinvestoinnit mahdollistavat yhden suuren ydinvoimayksikön ja 2 000 megawatin tuulivoimakapasiteetin liittämisen Suomen kantaverkkoon vuoteen 2020 mennessä.

Kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj suunnittelee investoivansa kantaverkkoon ja varavoimaan seuraavan kymmenen vuoden aikana yhteensä 1,6 miljardia euroa. Investointeja vaaditaan, kun tuulivoimaa lisätään. Fingridin selvityksen mukaan lisäinvestoinnit mahdollistavat yhden suuren ydinvoimayksikön ja 2 000 megawatin tuulivoimakapasiteetin liittämisen Suomen kantaverkkoon vuoteen 2020 mennessä.

Toimitusjohtaja Jukka Ruusunen kertoi tänään Fingridin Verkkopäivässä yhtiön tulevaisuuden haasteista. Suomen ilmasto- ja energiastrategia, uudet suuret ydinvoimayksiköt, uusiutuvan energian lisääminen, eurooppalaiset sähkömarkkinat ja markkina-alueen laajentaminen Länsi-Eurooppaan, Baltiaan ja Venäjälle vaikuttavat kaikki Suomen kantaverkkoyhtiön toimintaan.

”Olemme varautuneet muutoksiin ja lähdemme mukaan ilmastotalkoisiin mittavalla 1,6 miljardin investointiohjelmalla. Sähkömarkkinoiden avautuminen, kantaverkon ikääntyminen, ydinvoiman ja tuulivoiman lisääminen edellyttävät kaikki kantaverkon vahvistamista. Olemme varautuneet liittämään 2 000 megawattia maantieteellisesti hajautettua tuulivoimaa vuoteen 2020 mennessä”, Ruusunen totesi.

Siirtokapasiteetin näkökulmasta tuulivoimatuotanto ja sen vaihtelu lisäävät sähkönsiirtotarpeita kantaverkossa ja eri maiden välisillä siirtoyhteyksillä. Tämä merkitsee uusien voimajohtojen rakentamista. Pohjanmaan alueen kantaverkkoa on vahvistettava 400 kilovoltin jännitteelle. Samoin Suomen ja Ruotsin välille tarvitaan kolmas vaihtosähköyhdysjohto tasaamaan tuotannon vaihteluja sekä säätö- ja reservikapasiteetin hyödyntämiseksi koko markkina-alueella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fingrid investoi 1,6 miljardia euroa kymmenessä vuodessa”

Jätä kommentti