Haltonille uusi tehdas Kausalaan

Halton Group siirtää tuotantoaan uudelle tehtaalle Kausalassa, kun yhtiön vanhat tuotantotilat ovat käyneet ahtaiksi aiemmin tehtyjen investointien myötä. Halton Indoors -liiketoiminta-alueen johtajan Bengt Avellanin mukaan kesän 2007 ja kevään 2008 välisenä aikana Kausalaan toteutetut investoinnit ovat yli kaksinkertaistaneet ilmastointipalkkien valmistuksen kapasiteetin vuodesta 2006.

Halton Group siirtää tuotantoaan uudelle tehtaalle Kausalassa, kun yhtiön vanhat tuotantotilat ovat käyneet ahtaiksi aiemmin tehtyjen investointien myötä. Halton Indoors -liiketoiminta-alueen johtajan Bengt Avellanin mukaan kesän 2007 ja kevään 2008 välisenä aikana Kausalaan toteutetut investoinnit ovat yli kaksinkertaistaneet ilmastointipalkkien valmistuksen kapasiteetin vuodesta 2006.

”Näiden investointien jatkeena menekki, kapasiteetti ja tilantarve ovat kasvaneet. Sen takia tarvitsimme uutta tehdasta, että saamme kaikki mahtumaan”, Avellan toteaa Rakennuslehdelle.

Avellanin mukaan Halton on siirtänyt vanhoista tuotantotiloistaan koneita Kausalasta vuokraamiinsa uusiin tiloihin. Uuden tehtaan myötä yhtiö pystyy tarjoamaan asiakkailleen entistä joustavammat ja nopeammat toimitukset. Kaikki uusi kapasiteetti on jo täydessä käytössä.

”Siinä mielessä tämä poikkeaa yleisestä markkinatilanteesta, että meillä on enemmänkin ongelmana se, että saamme toimitettua kaiken, mitä me pystyisimme myymään”, Avellan sanoo ja perustelee yhtiön hyvää kysyntää muun muassa sillä, että ”energian hinta ajaa investointeihin, joita on pakko tehdä, jos aikoo pärjätä tulevaisuudessa.”

Avellan sanoo, että yhtiön tarjoama teknologia pystyy käyttämään hyväkseen matalapotentiaalista energiaa, jota löytyy monesta paikasta maailmalla luonnosta. Lisäksi hän kehaisee yhtiön myyntiverkoston olevan jo niin hyvä, että se riittää melko hyvin kattamaan koko maailman. Tällöin jonkun markkina-alueen hiljetessä voidaan suunnata katseet jonnekin muualle, missä kasvavia markkinoita riittää edelleen.

Halton Groupin liikevaihto on kasvanut viime vuosina vajaan 20 prosentin vuosivauhtia. Kasvu on seurausta kaikkien liiketoiminta-alueiden voimakkaasta kehityksestä. Elinkaaritehokkaiden ratkaisujen suosio on kasvanut voimakkaasti kaikilla päämarkkinoilla. Halton on myös aloittanut lisenssivalmistuksen Euroopassa ja Australiassa.

”Olemme saaneet merkittäviä tilauksia useissa tuoteryhmissä niin vanhoilla kuin uusilla markkinoilla kuluvan vuoden aikana. Uskommekin kasvun jatkuvan hyvänä myös tulevana vuonna”, toteaa Avellan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Haltonille uusi tehdas Kausalaan”

Jätä kommentti