Moskova kaavailee bussiliikenteen ja jalkakäytävien siirtoa maan alle

Moskovan kaupunki suunnittelee muun muassa bussilinjojen, bussipysäkkien ja jalkakäytävien siirtämistä maan alle kaupungin asuinalueiden kokonaiskehitystä vuosina 2009-2011 koskevassa ohjelmassa. Erityisesti tällä hetkellä rakennettavien tai uudistettavien alueiden liikenneverkosta ja parkkialueista halutaan tehdä maanalaisia. Myös esimerkiksi liikkeiden varastoja, palveluyrityksiä ja kirjastoja aiotaan rakentaa asuinalueiden alle. Asiasta kertoi uutistoimisto RIA Novosti.

Moskovan kaupunki suunnittelee muun muassa bussilinjojen, bussipysäkkien ja jalkakäytävien siirtämistä maan alle kaupungin asuinalueiden kokonaiskehitystä vuosina 2009-2011 koskevassa ohjelmassa. Erityisesti tällä hetkellä rakennettavien tai uudistettavien alueiden liikenneverkosta ja parkkialueista halutaan tehdä maanalaisia. Myös esimerkiksi liikkeiden varastoja, palveluyrityksiä ja kirjastoja aiotaan rakentaa asuinalueiden alle. Asiasta kertoi uutistoimisto RIA Novosti.

Ohjelmaa koskevien dokumenttien mukaan päätös tekee mahdolliseksi erottaa samalla alueella sijaitsevat asunnot ja koneet toisistaan lähes täydellisesti. Maan pintataso käytetään asuntojen, päiväkotien, koulujen, sairaaloiden ja puistojen rakentamiseen. Samaan aikaan kaiken liikenteen ja teknologisen infrastruktuurin siirtäminen maan alle takaa asukkaille maksimaalisen turvallisuuden, vähentää liikenneonnettomuuksia ja parantaa ympäristön tilaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Moskova kaavailee bussiliikenteen ja jalkakäytävien siirtoa maan alle”

Jätä kommentti