Tanska ja Saksa sopivat Fehmarnin sillan rakentamisesta

Tanska ja Saksa ovat allekirjoittaneet sopimuksen sillan rakentamisesta Fehmarnin salmen yli. 20 kilometriä pitkä silta korvaa lauttayhteyden ja lyhentää huomattavasti matka-aikaa Kööpenhaminasta Saksaan.

Tanska ja Saksa ovat allekirjoittaneet sopimuksen sillan rakentamisesta Fehmarnin salmen yli. 20 kilometriä pitkä silta korvaa lauttayhteyden ja lyhentää huomattavasti matka-aikaa Kööpenhaminasta Saksaan.

Silta parantaa myös yhteyksiä Ruotsista ja muualta Pohjoismaista Keski-Eurooppaan. Lauttayhteys Fehmarnin salmen yli Tanskan Rödbystä Saksan Puttgarteniin on usein ruuhkainen. Juutinrauman yli on jo silta Malmöstä Kööpenhaminaan.

Fehmarnin sillan rakennustyöt alkavat vuonna 2012. Sen on määrä valmistua vuonna 2018. Sillalle tulee nelikaistainen moottoritie ja kaksiraiteinen rautatie.

Tanska vastaa rakennuskustannuksista ja kerää rahat myöhemmin käyttäjiltä tietulleilla.

Kööpenhaminasta pääsee Saksaan myös Ison-Beltin sillan kautta, mutta reitti kiertää Jyllannin niemimaan kautta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tanska ja Saksa sopivat Fehmarnin sillan rakentamisesta”

Jätä kommentti