Ilmarinen kasvatti selvästi omistustaan Technopoliksessa

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen on antanut liputusilmoituksen, jonka mukaan yhtiön omistusosuus teknologiakeskuskiinteistöihin sijoittavan Technopolis Oyj:n osakepääomasta ja äänimäärästä on noussut 6,52 prosenttiin. Ilmarinen osti torstaina 11. joulukuuta tehdyissä kaupoissa kolme miljoonaa Technopoliksen osaketta. Aiemmin eläkevakuuttajalla oli reilut 700000 Technopoliksen osaketta, mikä vastasi 1,29 prosentin osuutta yhtiön koko osakekannasta.

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen on antanut liputusilmoituksen, jonka mukaan yhtiön omistusosuus teknologiakeskuskiinteistöihin sijoittavan Technopolis Oyj:n osakepääomasta ja äänimäärästä on noussut 6,52 prosenttiin. Ilmarinen osti torstaina 11. joulukuuta tehdyissä kaupoissa kolme miljoonaa Technopoliksen osaketta. Aiemmin eläkevakuuttajalla oli reilut 700000 Technopoliksen osaketta, mikä vastasi 1,29 prosentin osuutta yhtiön koko osakekannasta.

Ilmarinen osti osakkeensa israelilaiselta kiinteistösijoitusyhtiöltä Gazit-Globe Ltd:ltä, joka puolestaan liputti omistuksensa Technopoliksessa painuneen alle 10 prosentin. Gazit-Globella on nyt vajaat 5,7 miljoonaa Technopoliksen osaketta, mikä vastaa 9,92 prosentin osuutta suomalaisyhtiön osakekannasta. Vielä heinäkuussa israelilaisyhtiö oli ostokannalla, sillä tuolloin yhtiö liputti omistuksensa Technopoliksessa kasvaneen 15,03 prosenttiin.

Virallisessa osakasrekisterissä Technopoliksen suurimpana osakkeenomistajana oli ennen nyt tehtyjä kauppoja Oulun kaupunki 5,34 prosentin omistuksellaan. Yhtiön osakkeista kuitenkin peräti noin 58 prosenttia on hallintarekisterissä. Nämä omistukset eivät näy osakasrekisterissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmarinen kasvatti selvästi omistustaan Technopoliksessa”

Vastaa