Eero Heliövaara myi SRV:n osakkeensa 8,5 miljoonalla eurolla

SRV-konsernin toimitusjohtajan tehtävät viime elokuussa jättänyt Eero Heliövaara on myynyt tiistaina 5. tammikuuta tehdyllä kaupalla kaikki omistamansa SRV Yhtiöt Oyj:n osakkeet vajaalla 8,5 miljoonalla eurolla Nordea Bank AB:lle. Kauppa perustui Heliövaaran, SRV:n suurimman omistajan ja hallituksen puheenjohtajan Ilpo Kokkilan sekä SRV Yhtiöt Oyj:n välillä 11. elokuuta tehtyyn sopimukseen, jossa osakkeiden lunastushinnaksi määrättiin niiden silloinen substanssiarvo 4,45 euroa kappaleelta.

SRV-konsernin toimitusjohtajan tehtävät viime elokuussa jättänyt Eero Heliövaara on myynyt tiistaina 5. tammikuuta tehdyllä kaupalla kaikki omistamansa SRV Yhtiöt Oyj:n osakkeet vajaalla 8,5 miljoonalla eurolla Nordea Bank AB:lle. Kauppa perustui Heliövaaran, SRV:n suurimman omistajan ja hallituksen puheenjohtajan Ilpo Kokkilan sekä SRV Yhtiöt Oyj:n välillä 11. elokuuta tehtyyn sopimukseen, jossa osakkeiden lunastushinnaksi määrättiin niiden silloinen substanssiarvo 4,45 euroa kappaleelta.

image

Vaikka SRV:n entinen toimitusjohtaja teki kaupassa miljoonatilin, osakepotti siirtyi uusiin käsiin nykykurssiin verrattuna alehintaan. SRV:n osakkeella tehtiin Helsingin pörssissä tänään tiistaina kello 15.48 kauppaa kurssiin 6,03 euroa. Nordea ei kuitenkaan saa nyt alehintaisilta vaikuttavia osakkeita itselleen, sillä SRV Yhtiöt on tehnyt Nordea Bankin kanssa osakkeita koskevan johdannaissopimuksen, jonka mukaan osakkeet myydään SRV Yhtiöille tai sen määräämälle taholle. Johdannaissopimus erääntyy heinäkuussa 2010.

Heliövaaran myymä reilun 1,9 miljoonan osakkeen potti vastaa noin 5,2 prosentin omistusosuutta SRV Yhtiöt Oyj:n osakkeista. Heliövaara oli maksanut osakkeista vajaat kaksi miljoonaa euroa, joten hän sai niistä myyntivoittoa noin 6,5 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Eero Heliövaara myi SRV:n osakkeensa 8,5 miljoonalla eurolla”

Jätä kommentti