Myös Lahden Urheilutalon ja Espoon jäähallin katot romahdusvaarassa

Lumikatastrofi uhkasi tiistai-iltana Lahden Urheilutaloa. Kattoon oli onneksi asennettu taipumisesta varoittavat hälyttimet, jotka alkoivat soida kesken Namikan edustusjoukkueen koripalloharjoitusten. Talon isompi siipi on pois käytöstä ilmeisesti torstaihin asti. Myös Espoonlahden jäähalli on suljettu katon romahtamisvaaran vuoksi. Järvenpäässä urheiluhallin katto romahti tiistaina iltapäivällä.

Lumikatastrofi uhkasi tiistai-iltana Lahden Urheilutaloa. Kattoon oli onneksi asennettu taipumisesta varoittavat hälyttimet, jotka alkoivat soida kesken Namikan edustusjoukkueen koripalloharjoitusten. Talon isompi siipi on pois käytöstä ilmeisesti torstaihin asti. Myös Espoonlahden jäähalli on suljettu katon romahtamisvaaran vuoksi. Järvenpäässä urheiluhallin katto romahti tiistaina iltapäivällä.

Lahden Urheilutalosäätiön hallitus oli jo maanantaina päättänyt puhdistaa suuret katot lumesta. Isännöitsijä Seppo Sammalkankaan mukaan tekijöitä oli luvassa vasta ensi maanantaina, sillä lumityöyritykset ovat ylityöllistettyjä.

Laserhälyttimet huusivat Urheilutalossa jo kakkosvaihteella eli jatkuvasti. Paikalle hälytettiin paloasemalta molemmat yksiköt ja vähän vapaavuorolaisiakin.

Lunta riitti pahimmissa paikoissa jopa 80 senttiä. Palomiehet joutuivat huhkimaan lunta alas viitisen tuntia, ennen kuin varoittimet vaikenivat. Puhdistustyö jatkui aamulla yksityisin voimin – ja myös toisessa siivessä.

Urheilutalon A-puoli on suljettu, kunnes sen käyttö todetaan turvalliseksi. Isännöitsijä toivoo uudelleen avaamisen onnistuvan torstaina.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

 

Espoon kaupunki sulki Espoonlahden jäähallin 

 

Espoossa on suljettu jäähalli romahtamisvaaran takia. Espoonlahden jäähallin katolle kertynyt lumi on aiheuttanut katon romahtamisvaaran, kerrotaan kaupungin nettisivuilla.
Romahtamisvaara havaittiin maanantaina. Halli on suljettu toistaiseksi.

Espoon kaupunki ilmoitti tiistaina myös, että kaupungissa aloitetaan koulujen ja päiväkotien kattojen putsaus lumista keskiviikkona.

Jäähallin sulkemisesta kertoi ensimmäisenä Vartti-lehti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Myös Lahden Urheilutalon ja Espoon jäähallin katot romahdusvaarassa”

Vastaa