Kunnille päätösvalta tuulivoimarakentamisessa

Kunnat ovat saamassa valtaa tuulivoimaloiden rakentamislupapäätöksissä. Ajatuksena on, että toimivalta ranta-alueiden rakentamisen poikkeustapauksissa siirrettäisiin Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksilta kunnille. Muutoksen tavoitteena on selkeyttää toimivallan jakoa ja lisätä kuntien valtaa poikkeamisasioissa.

Kunnat ovat saamassa valtaa tuulivoimaloiden rakentamislupapäätöksissä. Ajatuksena on, että toimivalta ranta-alueiden rakentamisen poikkeustapauksissa siirrettäisiin Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksilta kunnille. Muutoksen tavoitteena on selkeyttää toimivallan jakoa ja lisätä kuntien valtaa poikkeamisasioissa.

Tämä toteutettaisiin niin, että tuulivoimaloille olisi mahdollista myöntää rakennuslupa tietyin edellytyksin suoraan yleiskaavan perusteella. Tuulivoimaloiden alueellista sijoittamista on tähän mennessä käsitelty maakuntakaavoissa.

Voimassa olevassa maankäyttö- ja rakennuslaissa ei ole mitään erityisiä määräyksiä tuulivoimarakentamisesta. Tarkoituksena ei ole sinänsä muuttaa maakuntakaavoituksen ohjausvaikutusta yleiskaavoihin.

Hallitus antoi esityksen lain muuttamisesta eduskunnalle perjantaina.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kunnille päätösvalta tuulivoimarakentamisessa”

Jätä kommentti