Edux lanseeraa uuden passiivienergiaoven

Nivalalainen ovivalmistaja Edux-ovet Oy tuo markkinoille uuden passiivienergiaoven. Korkea lämmöneristävyys on saavutettu käyttämällä ovirakenteissa uutta polyuretaani- ja tyhjiöeristemateriaalista valmistettua SPU XT -eristettä, jonka lämmöneristävyys on Eduxin mukaan jopa viisinkertainen perinteisiin eristeisiin verrattuna. Edux kertoo VTT:n mitanneen uuden oven U-arvoksi 0,46 W/m2K.

Nivalalainen ovivalmistaja Edux-ovet Oy tuo markkinoille uuden passiivienergiaoven. Korkea lämmöneristävyys on saavutettu käyttämällä ovirakenteissa uutta polyuretaani- ja tyhjiöeristemateriaalista valmistettua SPU XT -eristettä, jonka lämmöneristävyys on Eduxin mukaan jopa viisinkertainen perinteisiin eristeisiin verrattuna. Edux kertoo VTT:n mitanneen uuden oven U-arvoksi 0,46 W/m2K.

”Todennäköisesti kyseessä on lämmöneristävyydeltään maailman paras ulko-ovi. Tiedossamme ei ole ainuttakaan ovimallia, joka yltäisi lämmöneristävyydessä edes lähelle uutta passiivienergiaoveamme”, Eduxin toimitusjohtaja Arto Viitala hehkuttaa.

Uuden eristeratkaisun ansiosta Eduxin passiivienergiaovi ei ole energiatehokkuudestaan huolimatta tavanomaisia ovia paksumpi eikä painavampi. Ovilevyn kokonaisvahvuus on 77 millimetriä.

Eduxissa ja SPU:ssa uskotaan, että passiivienergiaovet tulevat yleistymään energiatehokkaassa rakentamisessa.

”Energiatehokkaissa rakennuksissa ovi on iso kylmäsilta. Lämmönhukka oven rakenteiden läpi saattaa olla jopa yli kymmenkertainen sitä ympäröiviin seinärakenteisiin verrattuna. Passiivienergiaovella lämmönhukkaa voidaan pienentää oleellisesti”, SPU Systemsin varatoimitusjohtaja Janne Jormalainen kertoo.

Edux toi kesäkuussa markkinoille myöskin passiivitaloihin soveltuvan puupalo-oven, jonka paloturvallisuusluokka on EI-30. Oven U-arvo on 0,6 W/m2K.

Molemmat passiiviovimallit ovat esillä keskiviikkona 6. lokakuuta alkavilla Finnbuild-messuilla Helsingin messukeskuksessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Edux lanseeraa uuden passiivienergiaoven”

Jätä kommentti