SPU lanseeraa uusia tehokkaampia lämmöneristeitä

Energiatehokkaaseen rakentamiseen erikoistunut SPU Systems Oy tuo elokuun lopulla markkinoille kaksi entistä tehokkaampaa lämmöneristettä. Toinen näistä on SPU XT, jonka lämmöneristysteho on yhtiön mukaan jopa viisinkertainen villa-, XPS- ja EPS-eristeisiin verrattuna. Levymäinen SPU XT -eriste koostuu sekä polyuretaani- että tyhjiöeristemateriaalista. Toinen uusi tuote on alumiinipintainen SPU SP -polyuretaanieristelevy.

Energiatehokkaaseen rakentamiseen erikoistunut SPU Systems Oy tuo elokuun lopulla markkinoille kaksi entistä tehokkaampaa lämmöneristettä. Toinen näistä on SPU XT, jonka lämmöneristysteho on yhtiön mukaan jopa viisinkertainen villa-, XPS- ja EPS-eristeisiin verrattuna. Levymäinen SPU XT -eriste koostuu sekä polyuretaani- että tyhjiöeristemateriaalista. Toinen uusi tuote on alumiinipintainen SPU SP -polyuretaanieristelevy.

SPU XT:n lambda design on pienimmillään 0,007 W/mK ja tyypillisesti välillä 0,007-0,019 W/mK. Uudella eristeellä passiivitalon vaatima lämmöneristys on toteutettavissa pienimmillään jopa 70 millimetrin paksuisella eristekerroksella. Tyypillisesti passiivitalo vaatii 240-450 millimetrin eristekerroksen riippuen siitä, mitä eristeratkaisua käytetään.

Erityisesti passiivikorjaushankkeissa vastaan tulee rakenteellisia kohtia, joissa passiivitason lämmöneristykseen on käytettävissä ainoastaan muutamia senttimetrejä. SPU XT on tarkoitettu ratkaisuksi näihin passiivikorjaushankkeiden ongelmakohtiin.

”Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan vuoden 2015 jälkeen korjattavien valtion rakennusten on oltava passiivitaloja. Myös muuta korjattavaa rakennuskantaa ohjataan energiatehokkaaseen suuntaan, joten tarve energiasaneerauksia helpottaville ratkaisuille on suuri”, SPU Systemsin varatoimitusjohtaja Janne Jormalainen kertoo.

SPU XT -eriste on räätälöitävissä kohdekohtaiseksi ratkaisuksi. Ratkaisusta riippuen SPU XT on hinnaltaan 3-5-kertainen verrattuna samantasoiseen lämmöneristykseen toteutettuna SPU polyuretaani -tuotteilla.

SPU SP taloudellinen vaihtoehto

SPU tuo markkinoille uuden tehokkaan SPU SP -eristeen, jolla passiivitalo voidaan toteuttaa taloudellisesti entistä ohuemmilla rakenteilla. SPU SP -eriste on paksuudeltaan 230 millimetriä. SPU SP -polyuretaanieristelevyn lambda design on 0,022 W/mK.

SPU Systems viittaa TKK:n ja BRE-tutkimuslaitoksen tekemiin tutkimuksiin, joiden mukaan polyuretaani on edullisin passiivirakennuksen lämmöneristeratkaisu. Polyuretaania käytetäänkin nykyään laajamittaisesti energiatehokkaissa passiivirakennuksissa.

SPU Systems on suomalainen energiatehokkaiden eristysmateriaalien ja -ratkaisujen valmistaja. Yrityksen päätuotteet ovat SPU Eristeet ja SPU Elementit. SPU Eristeitä käytetään sekä uudis- että korjausrakentamisessa. SPU Eristeitä ja SPU:n kehittämiä ratkaisuja käytetään laajalti matala-, passiivi- ja nollaenergiarakentamisessa. Suomen lisäksi SPU Eristeitä myydään Skandinaviassa, Baltiassa ja Venäjällä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SPU lanseeraa uusia tehokkaampia lämmöneristeitä”

Vastaa