Tulikivi plussatulokseen heinä-syyskuussa 2010

Tiistaina 19. lokakuuta tulosvaroituksen koko vuoden 2010 tuloksestaan antanut Tulikivi Oyj ylsi kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä niukin naukin voitolliseen tulokseen. Tulos oli kuitenkin vertailujaksoa huonompi. Sen sijaan liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta. Tammi-syyskuun 2010 tulos on toistaiseksi miinuksella ja yhtiö siis ennakoi koko vuoden tuloksen saattavan muodostua tappiolliseksi.

Tiistaina 19. lokakuuta tulosvaroituksen koko vuoden 2010 tuloksestaan antanut Tulikivi Oyj ylsi kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä niukin naukin voitolliseen tulokseen. Tulos oli kuitenkin vertailujaksoa huonompi. Sen sijaan liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta. Tammi-syyskuun 2010 tulos on toistaiseksi miinuksella ja yhtiö siis ennakoi koko vuoden tuloksen saattavan muodostua tappiolliseksi.

image

Tulikivi-konserni 7-9 2010/7-9 2009

  • Liikevaihto milj. euroa 13,9/13,5
  • Liikevoitto % 1,5/4,7
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 0,1/0,4

1-9 2010/1-9 2009

  • Liikevaihto milj. euroa 39,3/37,5
  • Liikevoitto % -2,7/-7,3
  • Tulos ennen veroja milj. euroa -1,6/-3,5
  • Omavaraisuusaste % 36,9/40,8  
  • Tase milj. euroa 58,8/57,2
  • Tilauskanta 7,8/6,0
  • Henkilöstö (keskimäärin) 389/419

”Kolmannella vuosineljänneksellä kotimaan tulisijamyynti kehittyi hyvin myönteisesti. Tulikivi-tuotteiden markkinaosuus on alkuvuonna kotimaassa noussut. Myös verhouskiven myynti on ollut hyvä alkusyksyn aikana ja tilauskanta on loppuvuodelle vahva. Uunivienti oli ennakoitua alhaisempaa tarkastelujakson aikana. Markkinatilanne on edelleen haasteellisin Keski-Euroopassa”, toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen sanoo.

”Vuosineljänneksen kannattavuutta pienensivät sesongin alkuun ajoitetut uutuustuotteiden markkinointitoimenpiteet sekä edellisvuotta epäedullisempi myynnin jakauma. Vahva tilauskanta mahdollistaa liikevaihdon kasvun ja kannattavuuden paranemisen loppuvuoden aikana”, Vauhkonen jatkaa.

Kuten Tulikivi jo tiistaisessa tulosvaroituksessaan kertoi, yhtiön koko vuoden 2010 tulos ennen veroja saattaa muodostua jonkin verran tappiolliseksi johtuen viennin kysynnän kohdistumisesta alempikatteisiin tuotteisiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tulikivi plussatulokseen heinä-syyskuussa 2010”

Vastaa