Daniel Libeskind visioi Tampereelle 90-metrisen hotellin

Tampereen Kansi ja Keskusareena -hankkeen suunnittelu on edennyt kaavaluonnosvaiheeseen. Mukaan kutsutun yhdysvaltalaisen arkkitehtitoimisto Studio Daniel Libeskindin visiosuunnitelma on valmistunut. Visiosuunnitelma kytkee junaradan päälle rakennettavan uuden kaupunginosan sitä ympäröivään keskustaan ja yhdistää samalla raiteiden jakamat kaupunginosat. Suunnitelma sisältää myös 90 metriä korkean hotellin.

Tampereen Kansi ja Keskusareena -hankkeen suunnittelu on edennyt kaavaluonnosvaiheeseen. Mukaan kutsutun yhdysvaltalaisen arkkitehtitoimisto Studio Daniel Libeskindin visiosuunnitelma on valmistunut. Visiosuunnitelma kytkee junaradan päälle rakennettavan uuden kaupunginosan sitä ympäröivään keskustaan ja yhdistää samalla raiteiden jakamat kaupunginosat. Suunnitelma sisältää myös 90 metriä korkean hotellin.

image

Radan päälle muodostuu toimisto-, liike-, hotelli- ja asuinneliöitä runsaat 60 000 neliötä. Näiden lisäksi suunnitelma sisältää Keskusareenan toiminnot. Keskusareenan kokonaislaajuus on hieman alle 50 000 neliötä.

”Yhteistyö Libeskindin kanssa on ollut sujuvaa. Suunnitelma on huikea”, NCC Property Developmentin Tampereen yksikön johtaja Tero Estovirta sanoo. NCC vastaa hankkeen kehittämisestä yhdessä Tampereen Keskusareena Oy:n ja Tampereen kaupungin kanssa.

Myös Tampereen Keskusareenan toimitusjohtaja Rikard Bjurström on tyytyväinen näkemäänsä. ”Daniel Libeskind on luonut visionäärin varmuudella kokonaisuuden, jonka yleisöä kiinnostavassa ytimessä on kaikille tamperelaisille ja suomalaisille rakennettava urheilun ja kulttuurin areena. Kaikki edellytykset yhteisten tapahtumien toteuttamiselle ovat nyt käden ulottuvilla.”

Kaavoitus etenee

”Kaavoitusprosessi etenee suunnitellusti ja neuvottelut valtion kanssa alueiden omistuksesta ovat edenneet hyvin. Meillä on aluetta hallinnoivan liikenneviraston kanssa yhteisymmärrys alueen toteutuksen mahdollistavien sopimusten tekemisestä”, hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja, johtaja Juha Yli-Rajala Tampereen kaupungilta sanoo. 

Tavoitteena on viedä asemakaavaehdotus yhdyskuntalautakunnan käsittelyyn helmikuussa 2011 ja kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn kevään 2011 aikana.
Kuvat Studio Daniel Libeskindin suunnitelmista löytyvät tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Daniel Libeskind visioi Tampereelle 90-metrisen hotellin”

    1. Niin, molemmissa on tosiaan useampia taloja ja viistoja kattoja, joten kopiohan sen on oltava.

Vastaa