Kokeile kuukausi maksutta

Teknos lopulliseen sopimukseen Puolan-yrityskaupasta

Maalivalmistaja Teknos on ostanut puolalaisen Oliva-maalitehtaan koko osakekannan. Esisopimus tehtiin elokuussa ja lopullinen kauppasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 1. joulukuuta. Uusi yhtiö toimii Teknos-Oliva-nimellä. Sen toimitusjohtajaksi tulee Teknoksen Puolan yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Piotr Niedziólka ja Olivan entinen omistaja, konsernijohtaja Krzysztof Bruski jatkaa työtään Teknos-Olivan hallintoneuvoston jäsenenä.

Maalivalmistaja Teknos on ostanut puolalaisen Oliva-maalitehtaan koko osakekannan. Esisopimus tehtiin elokuussa ja lopullinen kauppasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 1. joulukuuta. Uusi yhtiö toimii Teknos-Oliva-nimellä. Sen toimitusjohtajaksi tulee Teknoksen Puolan yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Piotr Niedziólka ja Olivan entinen omistaja, konsernijohtaja Krzysztof Bruski jatkaa työtään Teknos-Olivan hallintoneuvoston jäsenenä.

Teknoksen mukaan Oliva on arvostettu brändi, jolla on vahva markkina-asema metalli- ja venemaaleissa Puolassa. Yrityksessä työskentelee noin 90 henkeä ja sen toimitilat ja tuotantolaitokset sijaitsevat Gdyniassa. Liikevaihto on noin 8 miljoonaa euroa. Uuden Teknos-Oliva-yhtiön liikevaihto nousee yli 20 miljoonaan euroon. Tuotantotoiminta jatkuu Gdyniassa.

Teknos on toiminut Puolassa yli 15 vuotta. Sen myyntiyhtiö sijaitsee Varsovassa ja aluetoimisto Lodzissa. Teknoksen mukaan yhteenliittymä lisää merkittävästi yhtiön resursseja ja tehostaa toimintaa. Olivan metalliteollisuuden tuotteet täydentävät erinomaisesti Teknoksen tuotevalikoimaa ja avaavat uusia mahdollisuuksia Puolan markkinoilla. Paikallista läsnäoloa korostaa Gdynian maalitehdas ja sen yhteydessä toimivat modernit tutkimus- ja laboratoriotilat, jotka mahdollistavat nopeat maalitoimitukset sekä oman tuotekehityksen ja hyvän teknisen palvelun.

Teknos on vahva erityisesti kauppa- ja rakennusmaalimarkkinoilla. Teknoksella on omat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Kiinassa, Puolassa, Sloveniassa, Ukrainassa ja Venäjällä. Myyntiä on lisäksi oman edustajaverkoston välityksellä pariinkymmeneen muuhun Euroopan maahan. Teknoksen palveluksessa on noin 900 henkeä. Konsernin liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa. Perheyritys Teknos perustettiin vuonna 1948.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teknos lopulliseen sopimukseen Puolan-yrityskaupasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat