Kokeile kuukausi maksutta

Antti Kaikkonen: Hankinnoista vastasi säätiön toimitusjohtaja

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) kiistää, että hänellä olisi ollut aavistus mahdollisista laittomuuksista Nuorisosäätiössä. ”Mikään ei ole viitannut siihen. Jos toisin olisi ollut, miksi ihmeessä olisin vaarantanut koko poliittisen urani tämän takia?” kirjoittaa Kaikkonen blogissaan.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) kiistää, että hänellä olisi ollut aavistus mahdollisista laittomuuksista Nuorisosäätiössä. "Mikään ei ole viitannut siihen. Jos toisin olisi ollut, miksi ihmeessä olisin vaarantanut koko poliittisen urani tämän takia?" kirjoittaa Kaikkonen blogissaan.

image

Kaikkonen on yhtenä epäiltynä jutussa, jossa on kyse epäillystä vaalitukien jakamisesta Nuorisosäätiön sääntöjen ja osin säätiölain vastaisesti. Kaikkonen on säätiön ex-puheenjohtaja, jota epäillään lahjuksen antamisesta ja luottamusaseman väärinkäyttämisestä.

Kaikkonen toteaa, että Patentti- ja rekisterihallituksen tulkinta sääntöjen vastaisesta toiminnasta tuli puun takaa. Hän sanoo, että hankinnat yhteiskunnallisilta yhdistyksiltä ovat olleet marginaalinen osa säätiön toimintaa, ja käytännössä niistä on vastannut toimitusjohtaja.

Kaikkosen mukaan hänellä tai kenelläkään muulla säätiössä ei ollut tietoa, että lakia tai säätiön sääntöjä voisi tulkita niin, että hankinnat yhteiskunnallisilta toimijoilta eivät olisi mahdollisia.

”Mikään viranomaistaho, säätiön tilintarkastajat tai mikään muukaan taho ei ollut problematisoinut tauluhankintoja tai seminaariosallistumisia.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Antti Kaikkonen: Hankinnoista vastasi säätiön toimitusjohtaja”

  1. niin, Kaikkosen tiedossa ei ollut silloin, että tulee poliisi
    tutkinta. silloin voi vaarantaa poliittisen uran, kun tutkintaa ei tule.

    1. Naurettavaa Kaikkosen koko puolustelu. Mitä tässä on tullut puun takaa, kun väärinkäytökset ovat olleet kaikkien tiedossa vähintään pari vuotta. Säätiö on ollut jo alunperin Kepun oman toiminnan rahoit
      usautomaatti, jota on täydennnetty toisella automaatilla siis RAYn tuella. Tämä huijaustoiminta on ollut hyvin suunnitelmallista. Kysymys ei ole tietättömyys säädöksista vaan yritys ja toive, että vilpillisyys ei paljastuisi. Kaikkosella on suuri vastuu laittomuuksista, vaikka paineita puoluetuesta on tullut melko varmasti koko puoluejohdolta.

  2. Kyllä Kanki osaa selitellä. Kaveri on jo täysin oppinut selitystaidon mestari, vaikka on vasta vain valtiotieteen ylioppilas.

    Eikös Kaikkonen kuulunut vielä joku aika sitten Aran johtokuntaan tai vastaavaan elimeen? Pukki kaalimaan vartijana? Onko tästä kellään luotettavaa tietoa? Kaikkosen kotisivuilla on lueteltu koko liuta nykyisiä ja aikaisempia luottamustehtäviä, mutta Aran johtokuntaan kuuluminen puuttuu, jos en nyt väärin katsonut.

    Kaikkosen kotisivut löytyvät osoitteesta

    http://www.anttikaikkonen.fi/

    Luottamustehtävät löytyvät Henkilötiedot-sivulta. Kaikkonen antaa ymmärtää, että hänellä on ja on ollut paljon luottamustehtäviä, koska käyttää mm-lyhennettä luetellessaan nykyisiä ja aikaisempia luottamustehtäviään. Aran johtokuntaan kuulumisen luulisi olevan niin kova juttu (=ansiokas asia), että sen luulisi päässeen mukaan luetteloon, jos henkilö on ollut näin keskeisen asumisen ja rakentamisen ohjaus- ja valvontaviranomaisen hallintoelimessä.

  3. Miksi: sama selitys kuin muillakin, ahneuden ja rikoksella tavoiteltavan hyödyn sekä kiinnijäämisen lasketun alhaisen todennäköisyyden vuoksi!

  4. Kävin tänään Kaikkosen nettisivuilla, mutta en minäkään nähnyt mitään mainintaa hänen kuulumisestaan Aran johtokuntaan. Rakennuslehden keskustelupalstan toisessa viestiketjussa ( Nuorisosäätiön rikosjutussa on 11 epäiltyä) on kuitenkin nimimerkki Bingon löytämä linkki sivulle, josta käyvät ilmi Aran johtokuntaan ainakin vuonna 2007 kuuluneet henkilöt, ja siellä mainitaan myös Antti Kaikkonen -niminen henkilö. Sivu löytyy osoitteesta

    http://www.ara.fi/default.asp?contentid=8295&lan=FI

    Mainitulta sivulta löytyy myös Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kokoomuslainen kansanedustaja Tapani Mäkinen, joka Helsingin Sanomien mukaan sanoi ”Tämä on pieni asia, ja se tulee aikanaan julkisuuteen”, kun Vantaan kaupungin omistaman VAV Asumisoikeus Oy:n asuntojen salaiset myyntineuvottelut paljastuivat äskettäin tiedotusvälineiden ansiosta suurelle yleisölle. Mäkinen on koulutukseltaan merkonomi. 1970-luvun merkonomikoulutuksessa – ja tokkopa myöhemminkään – oli tuskin opetusta etiikassa, jolloin 500 asunnon myyminen asukkaineen on ”pieni asia”.

    Mainitulta Aran sivulta löytyy myös ympäristöministeriön nykyisin jo eläkkeellä oleva hallitusneuvos Riitta Rainio, jonka Asuntoministeri Vapaavuori ympäristöministeriön 14.1.2011 päivätyn tiedotteen mukaan kutsui ”selvityshenkilöksi, jonka tehtävänä on selvittää valtion tukemien asuntojen omistajuuteen liittyviä kysymyksiä asukkaille tarkoitetun tuen ohjautumisen kannalta. Selvityksen taustalla on keskustelua aiheuttanut tapaus, jossa yleishyödyllisen yhtiön osakkeet siirtyivät yksityishenkilöiden omistukseen.” Selvityshenkilön kutsumisella Vapaavuori yrittää vaimentaa sitä kritiikkiä, joka häneen asuntoministerinä on kohdistunut Avain Asumisoikeus Oy:n Liukku-kauppojen johdosta.

    Avain Asumisoikeus Oy:n kaupat viime vuosilta sekä Vaasan ja Vantaan tapaukset ovat nykyajan ihmiskauppaa nekin. Bisness-miehet ja -naiset saavat vapaasti hääriä ja käydä salassa kauppaa ihmisillä ja heidän täällä kylmässä Pohjolassa välttämättömällä asumistarpeellaan. Ja Mäkisen mukaan ”tämä on vain pieni asia”.

  5. Antti on perusmenossa rehti mies. Varsinaiset ” tekijät” löytyvät esim. pääkaupunkiseudulta vallan muualta ,pääosin kokoomus- ja demaripiireistä vuosikymmenten kaavoitus- ja gryndausujutuksissaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat