Konkurssi ei päättänytkään Vehasen hirsitalotuotantoa

Perinteikkään salolaisen hirsitalovalmistaja Vehasen Saha Oy:n tuotanto on päässyt uudelleen käyntiin uuden yhtiön, Vehasen Talot Oy:n, alla. Vehasen Saha ajautui konkurssiin joulukuun alussa, ja yhtiön tuotanto on ollut siitä asti pysähdyksissä. Nyt uusi Vehasen Talot kertoo tehneensä ensimmäiset hirsitalokauppansa viime viikolla.

Perinteikkään salolaisen hirsitalovalmistaja Vehasen Saha Oy:n tuotanto on päässyt uudelleen käyntiin uuden yhtiön, Vehasen Talot Oy:n, alla. Vehasen Saha ajautui konkurssiin joulukuun alussa, ja yhtiön tuotanto on ollut siitä asti pysähdyksissä. Nyt uusi Vehasen Talot kertoo tehneensä ensimmäiset hirsitalokauppansa viime viikolla.

Jo 60 vuotta sitten toimintansa aloittaneen hirsitalovalmistajan toiminnan uudelleen käynnistymisen taustalla on kauppa, jossa usean rakennus- ja kiinteistöalan toimijan rypäs osti Vehasen Sahan konkurssipesän käyttö- ja vaihto-omaisuuden sekä rakennukset ja maa-alueet. Ostajat Jokinen Yhtiö Oy, Metalliasennus Huuhka Oy, Markku Koski ja Tony Pelander perustivat sitten uuden Vehasen Talot Oy:n.

Uusia omistajia yhdistää puurakentamisen kehittäminen. Omistajien synergia tukee tulevaa toimintaa ja antaa pohjaa jatkossa toiminnan laajentamiselle ja kehittämiselle. Verkosto mahdollistaa muun muassa yhä kasvavassa roolissa olevat ”avaimet käteen” -talotoimitukset.

Vehasen Talojen tuotevalikoimaan kuuluu hirsitaloja aina pienemmistä sauna- ja varastorakennuksista isoihin julkisiin hirsirakennuksiin. Pääpaino on vapaa-ajan taloissa, mutta kasvua haetaan omakotirakentamisesta. Suunnitteilla on myös uusia tuotteita ja uusia investointeja, joista kerrotaan myöhemmin. Tavoitteena on kasvattaa tuotannon volyymiä merkittävästi 2-3 vuoden sisällä uusien tuotteiden ja palvelukonseptien myötä.

Uusien omistajien aikomuksena on myös rakentaa uusi näyttelyalue Turun moottoritien läheisyyteen ja myöhemmin myös pääkaupunkiseudulle.

Vientikaupassa tehdas aikoo panostaa muun muassa Espanjan, Italian, Englannin, Venäjän sekä Kauko-Idän markkinoille.

Vehasen Sahan toimitusjohtajana työskennellyt Hannu Vehanen jatkaa myös uuden yhtiön palveluksessa vientiin, myyntiin ja tuotantoon liittyvissä tehtävissä. Vehasen Talojen haussa on uusi toimitusjohtaja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Konkurssi ei päättänytkään Vehasen hirsitalotuotantoa”

Vastaa