Routa kiusaa liikennettä keväällä

Routa haittaa erityisesti raideliikennettä tänä keväänä. VR varautuu ongelmiin ottamalla käyttöön routa-ajan aikataulut. Liikennevirasto ennustaa junille alennettuja nopeuksia viime vuoden tapaan erityisesti Pohjanmaalla sekä Pohjois- ja Itä-Suomessa, mutta myös Helsingin ja Turun välillä. Lopputalven pakkaset vaikuttavat vielä ongelmiin, jotka voivat alkaa aiemmin kuin viime vuonna.

Routa haittaa erityisesti raideliikennettä tänä keväänä. VR varautuu ongelmiin ottamalla käyttöön routa-ajan aikataulut. Liikennevirasto ennustaa junille alennettuja nopeuksia viime vuoden tapaan erityisesti Pohjanmaalla sekä Pohjois- ja Itä-Suomessa, mutta myös Helsingin ja Turun välillä. Lopputalven pakkaset vaikuttavat vielä ongelmiin, jotka voivat alkaa aiemmin kuin viime vuonna.

image

VR ottaa käyttöönsä 4. huhtikuuta-5. kesäkuuta aikataulut, joissa matka-aikoja on pidennetty 40-90 minuuttia muutamilla reiteillä pahimpien routavaurioiden alueilla. Muutokset näkyvät VR:n internetsivujen matkahaussa. Junavuorojen määrään ei tule muutoksia.

Liikennevirasto odottaa maanteiden kelirikkoa jopa normaalia helpommaksi, sillä teiden runkoihin ei ole päässyt vettä. Kostea ja lämmin kevät voi pahentaa kelirikkoa sorateillä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Routa kiusaa liikennettä keväällä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat