Design-Talo ylsi merkittävään kasvuun viime vuonna

Muuttovalmiita omakotitaloja valmistavan Pohjolan Design-Talo Oy:n liiketoiminta kasvoi reippaasti viime vuonna, mutta samalla yhtiö onnistui säilyttämään suhteellisen kannattavuutensa lähes edellisvuoden tasolla. Etenkin vuoden 2010 viimeinen neljännes oli vahva, sillä yhtiön luovuttamien omakotitalojen määrä kasvoi lähes 125 prosenttia ja liikevaihto yli 170 prosenttia. Loppuvuodesta yhtiön liikevoittomarginaali oli noin neljännes liikevaihdosta.

Muuttovalmiita omakotitaloja valmistavan Pohjolan Design-Talo Oy:n liiketoiminta kasvoi reippaasti viime vuonna, mutta samalla yhtiö onnistui säilyttämään suhteellisen kannattavuutensa lähes edellisvuoden tasolla. Etenkin vuoden 2010 viimeinen neljännes oli vahva, sillä yhtiön luovuttamien omakotitalojen määrä kasvoi lähes 125 prosenttia ja liikevaihto yli 170 prosenttia. Loppuvuodesta yhtiön liikevoittomarginaali oli noin neljännes liikevaihdosta.

image

Viimeisellä vuosineljänneksellä asiakkaille toimitettiin yhteensä 148 muuttovalmista puurakenteista omakotitaloa, kun vuotta aiemmin määrä oli 66.  Koko vuonna 2010 Design-Talo toimitti asiakkaille yhteensä 359 muuttovalmista puurakenteista omakotitaloa, kun vuonna 2009 lukema oli 238.

Design-Talo 10-12 2010/10-12 2009

 • Liikevaihto milj. euroa 23,1/8,5
 • Liikevoitto milj. euroa 5,9/2,3 
 • Liikevoitto % 25,5/27,5

1-12 2010/1-12 2009

 • Liikevaihto milj. euroa 56,2/31,8
 • Liikevoitto milj. euroa 12,1/6,8 
 • Liikevoitto % 21,5/21,5

Pohjolan Design-Talon viime vuotta koskevat talousluvut löytyvät Ruukki Group Oyj:n tilinpäätöksestä. Alkuvuodesta 2011 Ruukki Group sopi myyvänsä Design-Talon CapMan Oyj:lle.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Design-Talo ylsi merkittävään kasvuun viime vuonna”

 1. Lipevät myyntipuheet ja ensimmäistä omakotitaloaan ostava ja rakennuttava on hyvä kasvupohja yritykselle. Karmea totuus paljastuu aikanaan. Menestyvä yritys osoittautuukin huonoksi kiertopalkinnoksi, jolla omistajat rahastivat. Kohta asunnon ostaneetkin peräävät joukolla julkisuudessa huonon laadun tuomista vaurioista korjauskustanuksia. Sitä ei yrityksen menestys kestä.

 2. Kyllä jäi Design talosta vain p.ska maku suuhun. Miljoona eri suharia kaikilta aloilta tekemässä ja suurin osa muualta kuin Suomesta. Talo jätettiin ilman yläpohjanvilloja moneksi viikoksi pakkasella,eikä kukaan tiennyt muka mitään. Sähköä meni kiitettävästi. Aliurakoitsijat katosivat välillä viikoiksi.Kirvesmiehet ja sähkömiehet pilailivat ja tekivät tahallisia virheitä toisilleen. Millään muulla ei ollut kiire kuin loppumaksulla. En ikinä lähtisi mukaan moiseen kelkkaan.

 3. Olenkohan ainoa, jolla ei ole suuremmin moitittavaa Design-talon toiminnasta.

  Toimitukset olivat ajallaan ja työn jälki oli hyvää. Yhteydenpito toimittajaan sujui ongelmitta puolin ja toisin.

 4. Meidän talo valmistui kesällä 2007 Länsi-Suomeen. Ensi kesänä asuttu siis neljä vuotta. Olemme olleet tyytyväisiä. Ihan hyvä perustalo ja laatuhan on paljon kiinni siitä, kuka mökin rakentamisen toteuttaa.

  1. Meillä oli ongelmia timpureiden työn jäljessä, mutta saatiin asiat lopulta ihan ok kuntoon. Reklamaatiot ym. toimi tämän firman kanssa loistavasti. Heti tarkistettiin puutteet ja asenne oli erinomaista. Siis pois lukien timpurit, joilla asennetta ei sitten ollut ollenkaan.

   Lopputulemana sanoisin, että voisin rakennuttaa uudestaan kyseisen firman talon, mutta haluaisin nähdä rakennusporukan ja niiden aiemmat kohteet etukäteen.

   1. Meillä lähtee jo toinen kierros Designtalojen kanssa. Ekaan ollaan oltu tosi tyytyväisiä, toivottavati myös toisen kanssa kaikki sujuu yhtä hyvin 🙂

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat