Kokeile kuukausi maksutta

ThermiSol osti Suomen XPS:n liiketoiminnan

Muovieristeiden valmistaja ThermiSol Oy on ostanut Vimpelissä toimivan Novafoam XPS-eristeiden valmistajan Suomen XPS Oy:n liiketoiminnan. Kauppa astui voimaan 1. elokuuta. Samalla Suomen XPS:n henkilöstö siirtyi ThermiSolin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Muovieristeiden valmistaja ThermiSol Oy on ostanut Vimpelissä toimivan Novafoam XPS-eristeiden valmistajan Suomen XPS Oy:n liiketoiminnan. Kauppa astui voimaan 1. elokuuta. Samalla Suomen XPS:n henkilöstö siirtyi ThermiSolin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Kaupan myötä ThermiSol aikoo keskittää myös Pietarsaaren tehtaan toiminnan jatkossa Vimpeliin. Koneet ja laitteet siirretään Pietarsaaresta Vimpeliin alkavan syksyn kuluessa ja käynnistetään alkuvuodesta 2012. ThermiSolin mukaan maantieteellinen keskittäminen tuo logistisia etuja.

Vuonna 2009 perustettu Suomen XPS on erikoistunut Novafoam XPS-eristeiden valmistukseen. Yrityskauppa on osa ThermiSolin strategiaa ”EPS-tuotteista muovieristeisiin”, jonka mukaisesti se on laajentanut eristetuotevalikoimaansa ja täydentänyt eri materiaalien osaamistaan. ”Kaupan myötä oman valmistuksemme osuus tuotevalikoimassamme laajenee entisestään”, ThermiSolin toimitusjohtaja Urpo J. Salminen sanoo.

”Kun Suomen XPS:n omistajat lähestyivät meitä myyntiaikeissa, huomasimme pian ilmeiset synergiaedut ja ratkaisu kypsyi nopeasti. Suomen XPS:n tuote täydentää EPS-tuoteportfoliotamme. Tuotteella on korkea puristuslujuus ja alhainen veden imeytyminen”, Salminen jatkaa.

”ThermiSol-brändi ja ThermiSolin vahva myyntiosaaminen takaavat hyvän tulevaisuuden tuotteelle, tehtaalle ja henkilöstölle”, Suomen XPS:n toimitusjohtaja Timo Hanhisalo puolestaan toteaa.

ThermiSolin liikevaihto nousee yli 70 miljoonaan

ThermiSol Oy on vuonna 1962 perustettu, EPS:n (expanded polystyrene) valmistukseen ja myyntiin erikoistunut yritys. Vuodesta 2009 alkaen ThermiSolin tuotevalikoimaan ovat kuuluneet myös muut muovieristeet, Platina, Titan ja XPS. ThermiSol Oy jakautuu kahteen tulosyksikköön, ThermiSol Eristeet ja ThermiSol Elementti. ThermiSol AB perustettiin 1987 ja ThermiSol A/S 1991.

ThermiSolin toimiva johto hankki viime keväänä omistukseensa ThermiSol-yhtiöt Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa irlantilaiselta Kingspan-konsernilta. Urpo J. Salminen ja Elementti-tulosyksikön johtaja Veli Ollila omistavat ThermiSolista 60 prosenttia. Vähemmistöosakkaiksi tulivat valtion omistama Suomen Teollisuussijoitus Oy sekä keskinäiset vakuutusyhtiöt Fennia ja Eläke-Fennia.

Rakennuseristeitä ja EPS-ytimisiä sandwich-elementtejä valmistava ThermiSol työllistää kaikkiaan 160 henkeä tehtaissaan Sastamalassa, Nurmijärvellä, Pietarsaaressa ja Rovaniemellä sekä Ruotsin kahdessa ja Tanskan yhdessä tehtaassa. ThermiSolin liikevaihto oli vuonna 2010 noin 60 miljoonaa euroa. Tänä vuonna ylittyy 70 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “ThermiSol osti Suomen XPS:n liiketoiminnan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat