Kokeile kuukausi maksutta

Toimiva johto ostaa ThermiSolin enemmistön

Muovieristeiden valmistaja ThermiSol on vaihtanut omistajaa. ThermiSol-yhtiöt Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa ovat siirtyneet irlantilaiselta Kingspan-konsernilta ThermiSolin toimitusjohtajana vuodesta 1996 toimineen Urpo J. Salmisen ja Elementti-tulosyksikön johtajan Veli Ollilan omistukseen. Salminen ja Ollila omistavat kaupan jälkeen ThermiSolista 60 prosenttia. Vähemmistöosakkaiksi tulevat valtion omistama Suomen Teollisuussijoitus Oy sekä keskinäiset vakuutusyhtiöt Fennia ja Eläke-Fennia.

Muovieristeiden valmistaja ThermiSol on vaihtanut omistajaa. ThermiSol-yhtiöt Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa ovat siirtyneet irlantilaiselta Kingspan-konsernilta ThermiSolin toimitusjohtajana vuodesta 1996 toimineen Urpo J. Salmisen ja Elementti-tulosyksikön johtajan Veli Ollilan omistukseen. Salminen ja Ollila omistavat kaupan jälkeen ThermiSolista 60 prosenttia. Vähemmistöosakkaiksi tulevat valtion omistama Suomen Teollisuussijoitus Oy sekä keskinäiset vakuutusyhtiöt Fennia ja Eläke-Fennia.

Rakennuseristeitä ja EPS-ytimisiä sandwich-elementtejä valmistava ThermiSol työllistää kaikkiaan 160 henkilöä tehtaissaan Sastamalassa, Nurmijärvellä, Pietarsaaressa ja Rovaniemellä sekä Ruotsin kahdessa ja Tanskan yhdessä tehtaassa. ThermiSolin liikevaihto oli vuonna 2010 noin 60 miljoonaa euroa. Tänä vuonna ylittyy 70 miljoonaa euroa.

Omistuksen siirtyminen toimivan johdon käsiin turvaa ThermiSolin kehittymisen myös tulevaisuudessa. Uuden strategiansa ”From EPS to FOAMS” mukaisesti yritys on määrätietoisesti laajentanut tuotevalikoimaa ja täydentänyt eri materiaalien osaamistaan. ”Tarjoamme asiantuntijuutta kaikissa rakennuseristämiseen liittyvissä asioissa”, toimitusjohtaja Urpo J. Salminen toteaa.

Uudet omistajat ovat tyytyväisiä EU:n tavoitteeseen siirtyä passiivienergiarakentamiseen vuoteen 2020 mennessä. ”Ilman EU:ta tällaista voimakasta positiivista energiatehokkaaseen rakentamiseen tähtäävää kehitystä ei olisi saatu aikaiseksi. Kiristyvät energiansäästömääräykset mahdollistavat uudentyyppisten ratkaisujen kehittämisen. ThermiSol on valmis vastaamaan tähän haasteeseen ja kasvamaan voimakkaasti sen mukana.”

ThermiSolin juuret ovat vuonna 1962 perustetussa Isora Oy:ssä. Ennen Kingspania sen omistajina olivat irlantilainen CRH-konserni, amerikkalainen Radnor Holdings ja kotimainen Neste. ”Hyödynnämme pitkän kokemuksemme ja monikansallisissa konserneissa hankitun osaamisen nyt, kun palaamme juurillemme pohjoismaiseksi yksityisyritykseksi ja eriste- ja elementtiratkaisujen toimittajaksi”, omistajat toteavat.

Uusilla omistajilla yhteinen historia

Urpo J. Salminen ja Veli Ollila toteuttavat käytännössä paljon puhuttua toivetta suomalaisen perusteollisuuden palauttamisesta kotimaiseen omistukseen. Salminen ja Ollila tuntevat toisensa hyvin, sillä Ollila työskenteli ThermiSolin talousjohtajana ennen siirtymistään talousjohtajaksi Panostaja-konserniin.

”Täydennämme toisiamme monin eri tavoin. Niin iän kuin painonkin suhteen olemme skaalan eri päissä. Veli on sekä talous- että lakimies minä yritysjohtaja ja insinööri”, Salminen kertoo.

”Yhteisestä historiastamme ja toisiamme täydentävästä osaamisestamme on ollut paljon hyötyä yrityskaupan valmistelussa”, Salminen ja Ollila vahvistavat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Toimiva johto ostaa ThermiSolin enemmistön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat