Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistön ylläpidon kustannusten nousu jatkuu edelleen

Kiinteistön ylläpidon kustannusten vuotuinen nousuvauhti jatkui voimakkaana kesä-syyskuussa 2011. Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuoden 2011 kolmannella neljänneksellä 9,9 prosenttia vuoden 2010 vastaavasta ajanjaksosta. Tosin kuluvan vuoden toiseen neljännekseen verrattuna kiinteistön ylläpidon kustannusten kokonaisindeksi nousi maltilliset 0,5 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Kiinteistön ylläpidon kustannusten vuotuinen nousuvauhti jatkui voimakkaana kesä-syyskuussa 2011. Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuoden 2011 kolmannella neljänneksellä 9,9 prosenttia vuoden 2010 vastaavasta ajanjaksosta. Tosin kuluvan vuoden toiseen neljännekseen verrattuna kiinteistön ylläpidon kustannusten kokonaisindeksi nousi maltilliset 0,5 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Ylläpitokustannuksista vuodessa eniten kallistui kevyt polttoöljy, 35,6 prosenttia. Erilliskustannukset nousivat 19,9 prosenttia, lämpökustannukset 16,8 prosenttia, käyttösähkön kustannukset 16,1 prosenttia, kaukolämpökustannukset 11,1 prosenttia, kunnossapitopalvelun kustannukset 6 prosenttia, käyttö- ja jätevesikustannukset 4 prosenttia, työkustannukset 3,8 prosenttia, hoitopalvelukustannukset 2,6 prosenttia ja tarveaineiden kustannukset 0,6 prosenttia.

Kiinteistön ylläpidon kustannusindeksi kuvaa koko maan kiinteistön ylläpidon hintojen keskimääräistä kehitystä kiinteistönhoidon eri tehtävissä, joihin kuuluvat muun muassa hallinto, käyttö ja huolto, ulkoalueiden hoito, siivous, lämmitys, sähkö, vesi ja jätehuolto. Lisäksi huomioidaan erilliskustannuksista vakuutukset, maan vuokra sekä kiinteistövero.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kiinteistön ylläpidon kustannusten nousu jatkuu edelleen”

  1. Onkohan tuosta mitään kuvaajaa olemassa, että miten ylläpidon kehitys on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana?
    Vertailuna voisi rinnalla olla esim. kuvaaja keski- tai mediaaniansioista vastaavina ajankohtina, sekä energiakustannusten kehitys.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat