Rakennusalan ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä kasvussa

Monet rakennusalan toimijat ovat olleet huolestuneita alan koulutuspaikkojen riittävyydestä, etenkin kun hallitus kaavailee ammattikorkeakoulujen lakkautuksia. Vielä toistaiseksi tilanne ei kuitenkaan ole huono, sillä tuoreet Tilastokeskuksen luvut osoittavat niin rakennusalalla suoritettujen ammattikorkeakoulututkintojen kuin -opiskelijoiden kokonaismäärän kasvaneen selvästi parin viime vuoden aikana. Toisaalta tulevaa indikoivat uusien opiskelijoiden määrät ovat pysyneet kutakuinkin ennallaan.

Monet rakennusalan toimijat ovat olleet huolestuneita alan koulutuspaikkojen riittävyydestä, etenkin kun hallitus kaavailee ammattikorkeakoulujen lakkautuksia. Vielä toistaiseksi tilanne ei kuitenkaan ole huono, sillä tuoreet Tilastokeskuksen luvut osoittavat niin rakennusalalla suoritettujen ammattikorkeakoulututkintojen kuin -opiskelijoiden kokonaismäärän kasvaneen selvästi parin viime vuoden aikana. Toisaalta tulevaa indikoivat uusien opiskelijoiden määrät ovat pysyneet kutakuinkin ennallaan.

image

Suomen ammattikorkeakouluissa oli tänä syksynä yhteensä 9 891 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoalojen opiskelijaa, kun vuonna 2010 lukema oli 9 488 ja vuonna 2009 vain 8 790. Opiskelijoiden määrä on siten kasvanut viimeisen vuoden aikana 4,2 prosenttia ja kahdessa vuodessa 12,5 prosenttia.

Tosin uusien opiskelijoiden määrä ei ole noussut samalla tavalla. Ammattikorkeakouluissa oli tänä syksynä yhteensä 2 750 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoalojen uutta opiskelijaa, kun vuonna 2010 lukema oli 2 772 ja vuonna 2009 se oli 2 735.

Tuoreimmat valmistuneiden määrät ovat vuodelta 2010, jolloin ammattikorkeakouluista valmistui yhteensä 1 284 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoalojen opiskelijaa. Vuonna 2009 näiltä opintoaloilta valmistuneiden määrä oli
1 071 ja vuonna 2008 yhteensä 965.

Opetusministeriö on kaavaillut ammattikorkeakoulujen määrän vähentämistä nykyisestä 25:stä enintään 18:aan. Opetusministeriö selvittää parhaillaan ammattikorkeakoulujen rahoitus-, ohjaus- ja hallintomallien uudistusta. Selvityksen on määrä olla valmis marraskuun loppuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä kasvussa”

Jätä kommentti