Kokeile kuukausi maksutta

HS: Espoon räjäytysfirma oli jo poliisitutkinnassa

Espoon Matinkylässä tiistaina pieleen menneestä räjäytyksestä vastasi aliurakoitsija, jonka työntekijöitä epäillään ennestään ainakin räjähderikoksista ja vaaran aiheuttamisesta, kertoo Helsingin Sanomat. Myös työsuojeluhallinto on tehnyt yrityksestä tutkintapyynnön.

Espoon Matinkylässä tiistaina pieleen menneestä räjäytyksestä vastasi aliurakoitsija, jonka työntekijöitä epäillään ennestään ainakin räjähderikoksista ja vaaran aiheuttamisesta, kertoo Helsingin Sanomat. Myös työsuojeluhallinto on tehnyt yrityksestä tutkintapyynnön.

Tuorein juttu on lehden mukaan kesäkuulta. Poliisi takavarikoi yrityksen hallitsemasta varastosta Vantaalta yli tuhat kiloa louhintaräjähdettä, jolle ei ollut varastointilupaa.

Yritys on tehnyt töitä Matinkylässä rakennusyhtiö Peabin työmaalla parin kuukauden ajan. Peabin turvallisuus- ja ympäristöpäällikön mukaan firman mahdolliset aiemmat rikkeet eivät olleet tiedossa. Tiistaihin mennessä työmaalla oli tehty toistasataa vastaavaa räjäytystä onnistuneesti.

Matinkylän räjähdysonnettomuudessa loukkaantui viisi ihmistä. Räjäytystä tutkitaan muun muassa työturvallisuus- ja räjähderikoksena sekä vammantuottamuksena.

Helsingin Sanomien uutinen aiheesta löytyy tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HS: Espoon räjäytysfirma oli jo poliisitutkinnassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat