Kokeile kuukausi maksutta

Talouselämä: Arevan pääjohtaja myöntää virheet

Ranskalaisen Arevan pääjohtaja Luc Oursel myöntää Talouselämä-lehden haastattelussa, että yhtiö on tehnyt virheitä Olkiluoto 3 -ydinvoimalan rakentamisessa. Ourselin mukaan Arevan olisi kannattanut aloittaa rakennustyöt vasta kun insinöörisuunnittelu olisi viety pidemmälle. Tästä johtunut puutteellinen dokumentointi on johtanut siihen, että Säteilyturvakeskuksen luvat ovat viivästyneet.

Ranskalaisen Arevan pääjohtaja Luc Oursel myöntää Talouselämä-lehden haastattelussa, että yhtiö on tehnyt virheitä Olkiluoto 3 -ydinvoimalan rakentamisessa. Ourselin mukaan Arevan olisi kannattanut aloittaa rakennustyöt vasta kun insinöörisuunnittelu olisi viety pidemmälle. Tästä johtunut puutteellinen dokumentointi on johtanut siihen, että Säteilyturvakeskuksen luvat ovat viivästyneet.

Kuuntele juttu

Teollisuuden Voiman (TVO) Olkiluoto 3 valmistuu vähintään viisi vuotta aikataulustaan myöhässä.

”On tosiasia, että tietyissä tapauksissa emme tienneet riittävän tarkasti, mitä meiltä odotettiin dokumentoinnin ja valvonnan osalta. Tämä johti väärinymmärryksiin meidän kolmen osapuolen välillä”, Oursel arvioi.

Hän lupaa, että Olkiluoto 3 valmistuu vuoden 2014 loppuun mennessä. Hänen mukaansa Arevan tarkoitus on ladata polttoainesauvat ensi vuonna, minkä jälkeen aloitetaan voimalan käyttöönotto.

Talouselämän uutinen löytyy tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talouselämä: Arevan pääjohtaja myöntää virheet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat