Kokeile kuukausi maksutta

Andament Group osti enemmistön Suomen Maastorakentajista

Infrarakentamisen eri osa-alueilla toimiva Andament Group Oy on ostanut enemmistöosuuden Suomen Maastorakentajat Oy:stä. Yhtiöt eivät julkista tarkkaa Andamentin hankkimaa prosenttiosuutta eivätkä myöskään kauppahintaa. Suomen Maastorakentajien vähemmistöosakkaina jatkavat yhtiön palveluksessa toimivat Matti Rautiainen, Jouko Pekkala, Eero Ylhäinen ja Markku Huuskonen. Huuskonen jatkaa myös yhtiön toimitusjohtajana.

Infrarakentamisen eri osa-alueilla toimiva Andament Group Oy on ostanut enemmistöosuuden Suomen Maastorakentajat Oy:stä. Yhtiöt eivät julkista tarkkaa Andamentin hankkimaa prosenttiosuutta eivätkä myöskään kauppahintaa. Suomen Maastorakentajien vähemmistöosakkaina jatkavat yhtiön palveluksessa toimivat Matti Rautiainen, Jouko Pekkala, Eero Ylhäinen ja Markku Huuskonen. Huuskonen jatkaa myös yhtiön toimitusjohtajana.

Suomen Maastorakentajien toiminta jatkuu ennallaan Andament Groupin itsenäisenä tytäryhtiönä. Myös koko henkilöstö saa jatkaa. Suomen Maastorakentajissa työskentelee noin 90 henkeä, ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 23 miljoonaa euroa.

Kauppa laajentaa Andament Groupin tarjontaa teollisuusrakentamiseen sekä lisää maantieteellistä kattavuutta Itä- ja Keski-Suomen alueille. Savon ja Keski-Suomen seutu ovat Andament Groupille uusia markkina-alueita infra- ja teollisuusrakentamisessa. Uutta ovat myös vedenottamoiden, jätevedenpuhdistamoiden, teollisuusrakentamisen, lämpökeskusten, energia-alan ja voimalaitosrakentamisen liiketoiminnot. Lisäksi kauppa laajentaa Andament Groupin tarjontaa infrarakentamisessa.

”Tytäryhtiöiden tarjonnan perusteella Andament Group -konserni muodostaa nyt kokonaisuuden, joka pystyy tarjoamaan asiakkailleen entistä monipuolisemman palvelun”, Andament Groupin toimitusjohtaja Jukka Juola toteaa.

Andament Groupin liikevaihto oli viimeisessä tilinpäätöksessä noin 25 miljoonaa euroa. Jukka Juola arvioi, että tänä vuonna yhtiön liikevaihto nousee noin 40 miljoonaan euroon. Yhtiön palveluksessa on noin 200 henkeä.

Andament Group on yksityisessä omistuksessa oleva perheyritys, jonka juuret ovat Pentti Juolan vuonna 1965 perustamassa maarakennusyrityksessä. Keväällä 2011 yhtiössä tehtiin yritysjärjestelyjä, ja nykyisin Andament Group toimii emoyhtiönä konsernissa, johon kuuluvat myös Andament Oy, SL Asfaltti Oy, NeVia Oy, HSK Sähkö Oy ja WeldOne Oy.

Suomen Maastorakentajat Oy:n perustivat vuonna 1987 Eero Ylhäinen, Mauno Nieminen ja Matti Haataja. Suomen Maastorakentajilla on kiinteät toimipisteet Siilinjärven Vuorelassa ja Jyväskylässä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Andament Group osti enemmistön Suomen Maastorakentajista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat