Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Matinkylän heinäkuisessa räjähdysjutussa 12 epäiltyä

Poliisi epäilee peräti 12:ta ihmistä rikoksista Espoossa tapahtuneeseen räjähdykseen liittyvässä vyyhdessä. Matinkylän räjähdeturmassa kesällä loukkaantui viisi, joista kaksi vakavasti. Kiviä sinkoili muun muassa asuntoihin ja läheiseen kauppakeskukseen. Aineelliset vahingot olivat satojatuhansia euroja.

Poliisi epäilee peräti 12:ta ihmistä rikoksista Espoossa tapahtuneeseen räjähdykseen liittyvässä vyyhdessä. Matinkylän räjähdeturmassa kesällä loukkaantui viisi, joista kaksi vakavasti. Kiviä sinkoili muun muassa asuntoihin ja läheiseen kauppakeskukseen. Aineelliset vahingot olivat satojatuhansia euroja.

Jutussa epäillään monenlaisia laiminlyöntejä. Rakennustyömaalle ei esimerkiksi ollut tehty räjäytyssuunnitelmaa eikä räjäytystyöstä ilmoitusta poliisille.

Kymmenen ihmisen rikosepäily liittyy suoraan räjähdykseen. Heitä epäillään törkeästä yleisvaaran tuottamuksesta ja työturvallisuusrikoksesta. Muina nimikkeinä vyyhdessä ovat törkeä vammantuottamus, vaarallisten aineiden kuljetusrikos ja rekisterimerkintärikos.

Jutun aineisto lähtee nyt loppulausunnoille. Niille on varattu aikaa neljä viikkoa.

Tutkinnanjohtaja Minna Immosen mukaan poliisi on selvittänyt vastuuketjun räjäytysfirmasta pääurakoitsijaan asti. Epäillyt ovat useista eri yrityksistä.

Osa epäillyistä on poliisin mukaan kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Osa on selvittänyt rooliaan ja vastuutaan tapahtuneessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Matinkylän heinäkuisessa räjähdysjutussa 12 epäiltyä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat