Kokeile kuukausi maksutta

Koneen entisen pääkonttorin muutoshanke asunnoiksi etenee

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on saanut valmiiksi asemakaavaluonnoksen, joka koskee Munkkiniemen puistotiellä sijaitsevan Koneen entisen pääkonttoritalon muutosta ja sen viereen nousevan uuden rivitalon rakentamista. Kaavaluonnos on laadittu toukokuussa 2012 ratkenneen arkkitehtuurikilpailun voittajatyön pohjalta. Kilpailun voitti Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n ehdotus ”Park Ave”. Kaavoitus on käynnistetty tontin omistavan Auratum Asunnot Helsinki Oy:n aloitteesta.

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on saanut valmiiksi asemakaavaluonnoksen, joka koskee Munkkiniemen puistotiellä sijaitsevan Koneen entisen pääkonttoritalon muutosta ja sen viereen nousevan uuden rivitalon rakentamista. Kaavaluonnos on laadittu toukokuussa 2012 ratkenneen arkkitehtuurikilpailun voittajatyön pohjalta. Kilpailun voitti Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n ehdotus ”Park Ave”. Kaavoitus on käynnistetty tontin omistavan Auratum Asunnot Helsinki Oy:n aloitteesta.

Kuuntele juttu

image

Munkkiniemen puistotie 25:n asemakaavaluonnos mahdollistaa toimistorakennuksen muuttamisen asumiskäyttöön, kahden lisäkerroksen rakentamisen katolle sekä uuden rivitalon rakentamisen tontille.

Koneen entisen toimistorakennuksen nykyinen hahmo on tarkoitus säilyttää, vaikka julkisivut uusitaan ja asuntoihin rakennetaan viherhuonetyyppiset sisäänvedetyt parvekkeet. Katolle voidaan rakentaa kaksi lisäkerrosta, joihin sijoittuu viitesuunnitelmassa kahdeksan kaksikerroksista asuntoa. Ylimmät kerrokset ja etenkin ylin valaistava lasijulkisivu näkyvät avoimessa maisemassa pitkälle. Konttorirakennuksen ali kulkeva pyöräily- ja jalankulkuraitti säilyy.

Uusi kolmikerroksinen rivitalo, josta voi käyttää myös townhouse-nimitystä, rakennettaisiin pääasiassa nykyisen pysäköintialueen tilalle. Rivitalo rajaa entisen Koneen talon eteen aukiomaisen tilan ja tuo alueelle pienempää, munkkiniemeläistä mittakaavaa. Uusia asukkaita alueelle tulisi arvioilta 250–300.

Ajoliikenne tontille ohjataan Laajalahdenaukiolta alueen kaakkoisosasta maanalaiseen pysäköintiin, joka sijaitsee rivitalon alla jopa neljässä kerroksessa. Pysäköinnistä vapautuva tontin osa rakennetaan puistoksi.

Suunnitelma monipuolistaa Munkkiniemen alueen ja myös koko Helsingin asuntotarjontaa. Melko kookkaita rivitalo- tai townhouse-tyyppisiä asuntoja ei juurikaan ole tarjolla kantakaupunkimaisessa ympäristössä.

Kaupunkisuunnitteluvirasto pyytää kaavaluonnoksesta mielipiteitä 4.1.2013 mennessä. Tavoitteena on esitellä kaavaehdotus ja siitä saatu palaute kaupunkisuunnittelulautakunnalle keväällä 2013. Kaupunginvaltuustoon kaava voisi edetä talven 2013–2014 aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koneen entisen pääkonttorin muutoshanke asunnoiksi etenee”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat