Rakennusalan uusien ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä laskussa

Rakennusalan uusien ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä ja opiskelijoiden kokonaismäärä ovat kehittyneet eri suuntiin kuluvan syksyn aikana. Siinä missä rakennusalan  ammattikorkeakouluopiskelijoiden kokonaismäärä on hienoisesti jatkanut kasvuaan, alan uusien opiskelijoiden määrä on puolestaan supistunut selvästi. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen tilastotietokannoista.

Rakennusalan uusien ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä ja opiskelijoiden kokonaismäärä ovat kehittyneet eri suuntiin kuluvan syksyn aikana. Siinä missä rakennusalan  ammattikorkeakouluopiskelijoiden kokonaismäärä on hienoisesti jatkanut kasvuaan, alan uusien opiskelijoiden määrä on puolestaan supistunut selvästi. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen tilastotietokannoista.

Suomen ammattikorkeakouluissa oli tänä syksynä yhteensä 9 980 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoalojen opiskelijaa, kun vuonna 2011 alalla oli 9 891 opiskelijaa, vuonna 2010 heitä oli 9 488 ja vuonna 2009 vain 8 790. Opiskelijoiden määrä on siten kasvanut viimeisen vuoden aikana 0,9 prosenttia ja kahdessa vuodessa yhteensä 5,2 prosenttia. Vaikka rakennusalan amk-opiskelijoiden yhteismäärä onkin vielä kasvanut, on kasvuvauhti jatkuvasti hidastunut viime vuosina.

Uusien opiskelijoiden määrässä tuli tänä syksynä takapakkia jo toisena vuonna peräkkäin. Ammattikorkeakouluissa oli tänä syksynä yhteensä 2 589 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoalojen uutta opiskelijaa, kun vuonna 2011 lukema oli 2 750, vuonna 2010 heitä oli 2 772 ja vuonna 2009 opiskelijoita oli 2 735. Uusien opiskelijoiden määrä supistui tänä syksynä 5,9 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan uusien ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä laskussa”

Jätä kommentti