Kokeile kuukausi maksutta

Ratsastajainliitto ei tiedä Isola-maneesien sijaintia

Suomen Ratsastajainliiton tiedossa ei ole, missä mahdollisesti vaaralliset ratsastusmaneesit sijaitsevat. Liiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskinen kertoo, että tallit eivät ole ilmoittaneet heille Isola-maneeseista.

Suomen Ratsastajainliiton tiedossa ei ole, missä mahdollisesti vaaralliset ratsastusmaneesit sijaitsevat. Liiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Leskinen kertoo, että tallit eivät ole ilmoittaneet heille Isola-maneeseista.

Ratsastajainliitolla on 323 jäsentallia. Leskinen arvelee, että vähintään kahdella kolmesta on maneesi. Lisäksi maneeseja on muillakin kuin liittoon kuuluvilla talleilla.

Liitto aikoo lähettää pikaisesti jäsentalleilleen tiedotteen, jossa kehottaa tarkastamaan maneesit. Taustalla on Onnettomuustutkintakeskuksen ilmoitus onnettomuusuhasta, joka liittyy Isola-ratsastusmaneesien teräsrakenteisiin.

Puheenjohtajan mukaan talleja kehotetaan selvittämään, onko heillä maneesi, jonka on suunnitellut sama toimisto kuin Laukaassa. Jos näin on, paikalle kannattaa liiton mukaan kutsua pikimmiten tarkastaja.

”Jos ongelmia havaitaan, paikallisen rakennusvalvojan tehtävä on laittaa ovet säppiin”, Leskinen sanoo.

Laukaassa toissa päivänä sortuneessa maneesissa käytettiin Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan vastaavanlaisia rakenteita kuin Liedossa 2010 sortuneessa maneesissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ratsastajainliitto ei tiedä Isola-maneesien sijaintia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat