Kaukomaalaus Oy valittiin vuoden 2013 pintaurakoitsijaksi

Maalaus- ja pintakäsittelyalan yrityksiä edustava Pintaurakoitsijat ry on palkinnut Kaukomaalaus Oy:n vuoden 2013 pintaurakointiyrityksenä. Viisihenkinen tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa yrityksen kasvuhakuisuudella ja yrittäjän aktiivisuudella. Yhtiön perustaja ja omistaja Kauko Turunen aloitti maalausurakoinnin tyhjästä 1980-luvun alussa, ja nyt Kaukomaalaus on Suomen suurimpia maalausyrityksiä.

Maalaus- ja pintakäsittelyalan yrityksiä edustava Pintaurakoitsijat ry on palkinnut Kaukomaalaus Oy:n vuoden 2013 pintaurakointiyrityksenä. Viisihenkinen tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa yrityksen kasvuhakuisuudella ja yrittäjän aktiivisuudella. Yhtiön perustaja ja omistaja Kauko Turunen aloitti maalausurakoinnin tyhjästä 1980-luvun alussa, ja nyt Kaukomaalaus on Suomen suurimpia maalausyrityksiä.

Kaukomaalauksen toiminta tukeutuu tuomariston mukaan vahvasti omaan kalustoon ja ammattitaitoiseen, itsenäiseen sekä oma-aloitteeseen työvoimaan. Parhaiten pärjäävät ne työntekijät, jotka osaavat ennakoida työn kulun ja pystyvät siten sujuvaan työskentelyyn ilman turhia hukka-aikoja. Turunen haluaakin korostaa henkilökunnan osaamisen ja omatoimisuuden merkitystä. ”Uudisrakentamisen aliurakoinnissa voi pärjätä vain, jos toiminta on tehokasta – jokaisen on toimittava ammattimiehen joutuisuudella sekä tehtävä jälkeä, joka kelpaa kerralla tilaajalle.”

Rakennusalaa moititaan usein siitä, että hinta on hankinnoissa liian määräävä tekijä. Turunen muistuttaa kuitenkin, että monesti pääurakoitsija ei hae halvinta tekijää vaan sitä, joka tekee työn sovitussa aikataulussa ja laatutavoitteet saavuttaen. ”Olemme pärjänneet pääurakoitsijoiden kanssa, kun olemme tehneet mitä olemme luvanneet ja toisaalta vaadimme pääurakoitsijaakin pitämään sopimansa. Usein törmätään siihen, että pintaurakoitsijan tullessa työmaalle paikka ei ole kunnossa. Alusrakenteet eivät vastaa tasaisuudeltaan määräyksiä ja työkohde on siivoamatta.”

Turusen mukaan korjausrakentamisessa haasteet ovat hieman toisenlaiset kuin uudisrakentamisessa. Haasteellisuutta lisää se, että rakennuttaja ei ole aina rakentamisen ammattilainen. ”Tällöin on muistettava sopimusvaiheessa tuoda tilaajalle tarkemmin esiin lopputuloksen onnistumiseen ja urakan hintaan vaikuttavia seikkoja.”

Kaukomaalaus Ky aloitti toimintansa 1989 ja Kaukomaalaus Oy:nä yhtiö on toiminut vuodesta 1996. Kaukomaalaus Oy:n liikevaihto oli 9,5 miljoonaa euroa vuonna 2012. Yritys teki muun muassa asuntojen uudisrakentamisessa lähes 2 000 huoneiston tasoite-, maalaus- ja tapetointitöitä. Lisäksi yritys teki tasoite- ja maalaustöitä julkisiin rakennuksiin sekä julkisivutöitä korjausrakentamisen puolella.

Vuosittain jaettavaa tunnustusta varten Pintaurakoitsijat ry seuloi läpi jäsenyrityksensä, joita on lähes 300 ja joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Vuoden pintaurakointiyritys valittiin nyt yhdeksännen kerran.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaukomaalaus Oy valittiin vuoden 2013 pintaurakoitsijaksi”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat